Jakab akciója nagyon betalált, begurult a krumplikirály

Úgy tűnik, a Jobbik elnöke azzal, hogy egy zsák krumplit vitt a krumplikirálynak, nagyon érzékeny pontra tapintott. 

Egészen elképesztő volt látni, ahogyan Kocsis Mátéék a testükkel védték vezérüket tegnap, amikor Jakab Péter egy zsák krumplit szeretett volna átnyújtani Orbán Viktornak. A miniszterelnök csatlósai előbb a parlamentben, majd a legnagyobb közösségi oldalon egymásra licitálva próbálták félremagyarázni azt, ami mindenki számára egyértelmű, hogy miről szólhatott valójában a néppárti politikus akciója. 

Bár Orbán Viktor a házban fülét-farkát behúzva üldögélt, miközben Jakab közelített hozzá, később videós csapata azért működésbe lépett. Ezúttal nem egy propagandavideót rittyentettek össze, hanem egy amolyan reakciónak szánt anyagot. Így sikerült.

 

A rendkívül átlátszó fideszes értetlenkedés, terelés ellenére természetesen teljesen egyértelmű, miért járt Orbánnak a meglepetés. A jobbikos politikus ezt egyébként el is mondta: 

A krumpliszsákot a borsodiak küldik, és azt üzenik, hogy eszébe ne jusson még egyszer ezzel megalázni őket, mert pórul fog járni! Jegyezze meg a borsodiaknak, a magyaroknak megélhetésre van szükségük és nem megaláztatásra! 

Úgy tűnik, ezt nem sikerült megérteniük Orbánéknak. Mindenesetre reakcióikkal ők is hozzájárultak ahhoz, hogy átvitt értelemben tegnap Orbán fejére kerüljön a krumplikorona. Nem lepődnénk meg ha a krumplikirály kifejezés, még az O1G-nél is jobban ráragadna a miniszterelnökre. 

(Nyitókép: zsurpubi.hu)