A kormánymédia szerint nem szabad menekülni a korrupciós ügyeket érintő kérdések elől

Reméljük, ez az anyag is a Fidesz pártközpontjából jutott el a KESMA-ig, a kormánypárti politikusok ugyanis nem csak a korrupciós, az átlag kérdések elől is menekülnek, ami nem a baráti médiától érkezik.

Menekül Joe Biden, ha családja korrupciós ügyeiről kérdezik - írja az Origo.

Hozzáteszik, hogy

Joe Biden nem adott magyarázatot a családja kétes ügyleteire, a demokratákhoz kötődő sajtóorgánumok pedig először igyekeztek eltitkolni a történteket, majd mikor ez nem ment, látványos álhírgyártásba fogtak.

A KESMA kádereinek különösen ismerős lehet ez a mechanizmus, tevékenységük pontos leírása ugyanis gyakorlatilag a fenti mondat. A Biden elleni fideszes hadjárat alaphangját Szijjártó Péter adta meg, aki korrupciós ügye elől eddig csak menekülni tudott, többnyire a "magányügy" szó mantrázásával.

Mennyibe került Szijjártó Péter külügyminiszter luxusnyaralása? – erre volt kíváncsi a párbeszédes Szabó Tímea országgyűlési képviselő még szeptemberben, ezért írásban fordult Szijjártóhoz, akit a közpénzeken is gazdagó Szíjj László vállalkozó luxusjachtján fotóztak le a nyáron az Adrián.

Magyar Levente parlamenti államtitkára válaszolt helyette, a következőt:

„A külügyminiszter mindig – így szabadsága alatt is – minden törvényt betartott és betart. A miniszter családjának nyaralása semmilyen módon nem érintett közpénzt, az teljes mértékben a magánélet része, a magánélet védelme pedig mindenkit megillet.”

Szóval Szijjártót megilleti. A luxusnyaralás a napi 10 millió forintba kerülő luxusjachton. Egy luxusjachton, ami nem adható bérbe, ellenben egy olyan oligarcha tulajdona, aki nem olyan régen épp egy 92 milliárd forintos állami megbízást nyert el.

Szijjártó Péter már korábban beletolta az adófizetők arcába, hogy az ő igazságérzetét sérti (!!!), hogy a magyar embereket érdekli, hogy hogyan és miért kerül az ő pénzükkel közbeszerzéseken kitömött oligarcha luxusjárműjére egy magyar kormánytag. Mint ahogy az is érdekelte őket annak idején, hogy hogyan és miért röpköd a magyar miniszterelnök Garancsi István luxusrepülőjével focimeccsekre.

Akkor Orbán azt mondta: mindenkinek kuss a neve, ő 30 éve is így utazott, most is így utazik, és ezután is így fog. Szijjártó Péter hasonló logika mentén ma közölte: mindenkinek kuss a neve, az, hogy ő hol, s miként nyaral, az az ő magánügye. Mindezzel pedig csak az az egy probléma van, hogy nem az. Mert a fenti esetek konkrétan a korrupció szótári alakját képezik, ami rohadtul nem magánügy. 

De nem csak Szijjártó Péter vagy Orbán Viktor egyébként az, aki szeret menekülni.

Emlékszik még valaki, hogy pl. Rogán Antal milyen méltóságteljesen menekült az Index elől?

Na, jó, azért Kósa Lali "futása" az 1300 milliárdos kérdés elől, se volt semmi!

És ha már ennyire nosztalgiázunk, illik itt megemlíteni a nemrég gyanusítottként kihallgatott Boldog Pistát is, aki szintén nem szeret annyira nyilatkozni. Mármint a "balliberális médiatúlsúlynak".