Két hét alatt rend: Kést rántott, mert rászóltak a boltban, hogy vegyen maszkot

Budapest barátságos VIII. kerületében járunk.

Keresi a rendőrség a férfit, aki szeptember 13-án maszk nélkül lépett be egy VIII. kerületi, Baross utcai üzletbe. Miután rászóltak, hogy vegyen maszkot, kést rántott. Azzal fenyegette meg a bolt dolgozóját, jelezve neki, hogy mindenképpen be fog menni. A nő ekkor rendőrt akart hívni, mire a fenyegetőző bement egy pékségbe, ahol hátrahagyta a kést és még egy ólmosbotot is.

Éppen a hétvégén írtunk róla, hogy bár Pintér Sándor 10 éve ígért "két hét alatt rendet", az ország jelenlegi közbiztonságát tekintve nem érezhetjük úgy, hogy a 2006-os olaszliszkai lincselés ne történhetne meg bármikor. A kormánypártok ugyanakkor lebegtetik a statisztikát, hogy még világviszonylatban is jók vagyunk.

Gondolhatnánk, hogy ha már az elkövetők nem bűnhődtek a társadalom igazságérzete szerint, a közbiztonság legalább felszálló ágba került a bestiális gyilkosság után. De nem. Csak a Fidesz szerint.

A biztonságot illetően mind az európai országok között, mind világszinten az élmezőnyben van Magyarország; az ország közbiztonsága jelentősen javult - összegezte az MTI-nek nyilatkozva Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a testület október eleji ülésén elhangzottakat.

Pintér Sándor ugyanezzel kapcsolatban kijelentette:

Magyarországon a közrend, a közbiztonság szilárd, kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes...nincs kritikus körzet, település vagy városrész, nincs no-go zóna Magyarországon. 

Pintér Sándort vagy éppen Kósa Lajost bizonyára sokan szívesen néznék meg este 8 után a VIII. kerületi Orczy út-Diószeghy utca és Mátyás tér környékén kíséret nélkül. Csak, hogy akkor is azt állítanák-e, amit egy bizottsági ülésen.