Hurrá: Újabb egymilliárd forint megy el a magyar űrprogramra

Mert ugye minden más már rendben van az országban. Rendelkezésre állnak például normális utak, tömegközlekedési eszközök, kórházak, stb. Várjunk csak. 

A kormány újabb 132 milliárdot csoportosított át a Gazdaságvédelmi Alapból, ezzel pedig már a 2000 milliárdot is meghaladta az alapból elköltött összeg. 

  • A most átcsoportosított összeg legnagyobb része, 115 milliárd forint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelés, pótbefizetés jogcímcsoportban beruházásokra jut majd. 
  • Tízmilliárd forintot kap az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mégpedig tőkeemelésre, 5,6 milliárdot pedig a tárcához tartozó kerékpáros létesítmények fejlesztésére. 
  • A Központi Maradványelszámolási Alapot 4,3 milliárd forinttal csökkentették. Ebből a legnagyobb tétel, 2 forint a kormányzati infokommunikációs szolgáltatások dologi kiadásaira, 980 millió az Emmihez szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztési támogatására került. 
  • Orbánék 2,9 milliárd forintot vettek ki az általános költségvetési tartalékból, ebből 2,4 milliárd került az Emmihez az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. támogatására. 
  • A Külgazdasági és Külügyminisztérium egymilliárd forintot kapott az űrtevékenységgel kapcsolatos feladatok finanszírozására.