1956 emlékére Kövér László megint egy proletár posztmunkásőr szintjén nyilvánult meg

"Az ön büdös bunkó frakcióvezetője... odanyomul a miniszterelnök elé..." - fogalmazott Kövér László egy nappal az 1956-os forradalom emléknapja előtt a Házbizottság ülésén. Azt nem tudni, hogy e proletár posztmunkásőr gondolata Kocsis Máté nyomán született meg, vagy teljesen önállóan böfögte rá a szavait Magyarország rendszerváltás utáni történelmének legsötétebb lapjaira.

Szabó Tímea hívta fel rá a figyelmet, hogy annak a házelnöknek a szájából hangzott el a fenti mondat, aki oly gyakran hivatkozik a Ház úgynevezett méltóságára.

"Kövér, aki ezek után még egy kirohanást is rendezett, amiért az ellenzéki képviselők nem állnak fel neki a parlament üléskezdésekor, úgy érzi, megengedheti ezt a hangnemet egy megválasztott képviselővel szemben" - írta a Facebook-oldalán a Párbeszéd politikusa.

És ha már nemzeti ünnepünkön Kövér László fröcsögésével (is) kell foglalkozni, érdemes felidézni, hogy milyen eleme a magyar közéletnek a Fidesz-KDNP kamu kereszténydemokrata egyedfejlődését nyomokban sem tartalmazó, közpénzből kitartott „politikus". Csak, mert Kövér László az, aki 

1. az MSZMP-s szolgálata után több éven át Soros-ösztöndíjasként „kutatta” a közép-európai társadalmi mozgalmakat, és lett hithű liberális (diplomás kommunista). Aztán meg hirtelen illiberális. Azt nem mondjuk, hogy keresztény, mert az soha nem volt.

2. Aki a társadalmi csoportok iránt érzett zsigeri gyűlöletéből fakadóan rendre olyan nyilatkozatokat tesz, melyektől nemhogy egy valódi kereszténydemokrata képviselő, de a nyírpazonyi Kálmán bá' is szédülten visszaköpi a misebort, pedig csak azért keresztelkedett meg 1978-ban, mert a Józsinál disznóvágás után könnyezni kezdett a Mária-szobor.

3. Aki rendre úgy fogalmaz meg hímsoviniszta, személyeskedő megjegyzéseket, hogy azon kívül, hogy „férfias” pörköltszaftos bajszát a NASA fajok közti kommunikációért felelős különmegbízottja is szerette volna megvizsgálni idegen életjelek után kutatva, még a legparányibb egyezményes jelét sem mutatta 30 éves közszereplése során annak, hogy az „erősebb nemhez” tartozna. Az adófizetők által felruházott hatalmánál fogva persze nagyon erős. A T. Házban. A kétharmados kormánytöbbséggel a seg… a háta mögött.

4. Aki az agitprop osztályon betöltött agresszorszerepéből adódóan egy képzelt hatalmi magaslatról bármikor „ócskának” nevezheti a potom 4 és fél millió magyar választópolgár által a parlamentbe szavazott ellenzéket.

Most kiderült, hogy Kövér László egyben az is, aki szerint az ő szent miniszterelnöke és drága párttársai mindenki felett állnak, érinthetetlenek, megbánthatatlanok, kérdőre vonhatatlanok, hibátlanok. Pedig az a helyzet, hogy Kövér László megint megmutatta, hogy pont annyit érnek, mint az a zsák krumpli, amit Jakab Péter eléjük rakott.