Kövér László elárulta, hogy "a gátlástalan tervek magvalósításához legelőször a gondolkodás szabadságát kell felszámolni"

Ennek megfelően meg is teszik, amit kell.

Kövér László Cégénydányádon tartott beszédet csütörtökön, ahol felavatták az egykori miniszterelnök, gróf Tisza Istvánt szobrát. Itt pedig olyan dolgok hangoztak el, melyek - bár Kövér László vélhetően nem annak szánta - a Fidesz-KDNP politikáját írják le egzakt módon. Október 23-án pedig különösen aktuálisak.

A házelnök beszédében kitért arra, hogy Európában a szabadság jelszava alatt ma is egyre erőszakosabb kísérletek történnek a gondolkodás és a szólás szabadságának korlátozására.

Ma Európa minden nemzete hasonló bomlasztó szellemi ostrom alatt áll, mint a huszadik század elején - mondta, hozzátéve, hogy "a díszletek változnak, a lényeg ugyanaz: keresztényellenesség, nemzetellenesség és a méltósággal élhető emberi életet veszélyeztető politikai, gazdasági és társadalmi folyamatok érzékelhetők szerte Európában".

Kövér László szerint a gátlástalan tervek magvalósításához legelőször a gondolkodás szabadságát kell felszámolni Európában, ezért "Tisza több mint egy évszázados kérdése ma tehát időszerűbb, mint bármikor: meg tudjuk-e védeni a gondolkodás szabadságát?".

Az Országgyűlés elnöke e szavakat éppen akkor mondta ki, mikor a Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárai és a mellettük szolidaritást vállaló hallgatók az ország különböző egyetemeiről, pont a a szellemi szabadság jegyében szerveznek demonstratív felvonulást október 23-án.