Úgy tűnik, Kövér László politikai karrierje és egyedfejlődése végleg megrekedt

Igaz, eddig sem szárnyalt, de ma kiderült, nem is érdemes a szellemi nívó emelkedésében bízni. Kövér Lászlónak ugyanis ahhoz, hogy valaki figyeljen rá, posztmunkásőrként kell viselkednie.

Márpedig az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik. Akik nem akarnak gyereket vállalni, azok az önfelszámolás útjára lépnek. Nehéz azokkal vitatkozni, akik ezt nem értik, és talán nem is érdemes, de nekünk meg kell kísérelni a lehetetlennek látszót: megállítani és visszafordítani a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn”

– mondta Kövér László Cégénydányádon a szon.hu nevű lapnak, miután felavatott egy szobrot.

Kövér László világhoz való megkeseredett és anakronisztikus viszonyát ismerve nincs ebben semmi váratlan. Úgy tűnik azonban, hogy szegény Kövér Lászlót zavarja, hogy kevés figyelmet kap, ahhoz pedig, hogy legalább néhány óráig közbeszéd tárgyát képezze, ilyeneket kell mondania. Mert sajnos egyébként senkit nem érdekel, hogy mit mond Kövér László.

Kövér László ugyebár annak idején az MSZMP-s szolgálata után több éven át Soros-ösztöndíjasként „kutatta” a közép-európai társadalmi mozgalmakat, és lett hithű liberális (diplomás kommunista). Mostanra pedig elkötelezett nemzetikeresztényhatafi. Vagyis általában az, ami az adott szituációban a legjövedelmezőbbnek tűnik. Kövér Lászlónak lenni a magyar Országgyűlésben jelenleg is elég jövedelmező, de ő ennél többet szeretne, szeretné, ha foglalkoznának vele. 

Eme magasztos országmentő feladathoz pedig ilyen mondatokat hív segítségül:

"Az ön büdös bunkó frakcióvezetője... odanyomul a miniszterelnök elé..." - fogalmazott  egy nappal az 1956-os forradalom emléknapja előtt a Házbizottság ülésén.

„Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére" - monta áprilisban a Bayer „showban”. Itt mondott olyat is, hogy „ócska magyarországi ellenzék”, meg hogy „sok ápolt” van a parlamentben, meg hogy

„csak az tartja bennem a lelket, hogy vannak, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint mi.” 

Eddig azt hittük, hogy Kövér László csak simán egy suttyó posztmunkásőr. De valójában nem. Kövér László csak a proletár posztmunkásőr énjét használja arra, hogy valaki figyeljen rá. Politikai teljesítménye ugyanis kb. annyi, hogy képes gombokat nyomogatni az Parlament pulpitusán. Kövér László ugyanis annyira "ócska", hogy egyedül az teszi alkalmassá arra, hogy bármilyen közegben érdemi beszéd tárgyát képezze, hogy egy rajongóvá képzett nyugdíjas szekértábor valami különös oknál fogva rendre beszavazza a magyar Országgyűlésbe. Talán sokakat emlékeztet a munkásszállón szocializálódott néhai férjükre... Az ő lelküket a fenti sorokkal cirógatja.