A kormány szerint "bizakodásra ad okot", hogy egy hónap alatt 32 ezren veszítették el a munkájukat

Akárcsak az, hogy a munkanélküliek átlagos létszáma harmadik negyedévben 208 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalékos volt.

Bizakodásra ad okot, hogy a foglalkoztatottság a legfrissebb adatok szerint meghaladja a 70 százalékot - mondta az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatásért felelős államtitkára.

Bodó Sándor a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva üdvözölte, hogy a foglalkoztatottság  csekély mértékű visszaesése ellenére is majdnem 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon. A kedvező szint fenntartásához a kormány munkahelyvédelmi, munkahelyteremtési intézkedései is hozzájárultak - tette hozzá. És nem szakadt le az arca.

Pedig nyugodtan leszakadhatott volna, de minimum az M1 studiójának tetetje megrepedhetett volna, hiszen miközben amúgy Bódó Sándor örömködik, a KSH csütörtöki közlése azt is tartalmazza, hogy szeptemberben a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 482 ezer volt, ami

az előző havihoz képest 32 ezerrel, tavaly szeptemberhez képest 24 ezerrel kevesebb. A munkanélküliek átlagos létszáma harmadik negyedévben 208 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalékos volt. A munkanélküliek száma 46 ezerrel, a ráta 0,9 százalékponttal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Bodó Sándor amúgy az, aki szeptemberben annak is örült, hogy 

a regisztrált munkanélküliek száma "csak" 367 ezer volt.

Igaz, a kormány a válság alatt sokaknak segített:

Május elején 50 millió dolláros magyar-kirgiz befektetési alapot hoztak létre. Majd adtunk nekik lélegeztetőgépeket is a keleti nyitás jegyében. Áprilisban pedig épp Mongóliában teremtett munkahelyeket a magyar kormány 18 milliárd forintért. Ja, és ne felejtsük el azt sem, hogy a jazidi nők társadalmi reintegrációját is volt miből finanszírozni.

Örüljünk, hogy a magyar kormány prominensei legalább bizakodnak, a magyar társadalom jelentős része már kevésbé.