Nem vártak a tétovázó minisztériumra: átálltak a digitális oktatásra az iskolában, ahol minden tizedik tanár koronavírusos

Bár tegnap estig nem kapott hivatalosan engedélyt az igazgató arra, hogy mától az iskola átálljon digitális oktatásra, nem tértek vissza sem a diákok, sem a tanárok a III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumba. 

A Telex arról írt, hogy Berczelédi Zsolt múlt héten, egészen pontosan szerdán felvette a kapcsolatot az Emberi Erőforrások Minisztériumával, és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, miután hat tanár tesztje pozitív lett. Az igazgató javaslatot is tett a digitális munkarendre történő átállásra, majd csütörtökön, és szombaton, miután újabb tanárokról derült ki, hogy fertőzöttek, szintén tájékoztatta mindkét szervet.  

A minisztérium nem adott engedélyt a gimnáziumnak, vasárnap viszont telefonon és levélben is tájékoztatták az igazgatót, hogy saját hatáskörében nem dönthet a digitális munkarend bevezetéséről. 

Azt kérték, hogy én egyeztessek a NNK-val, majd az egyeztetés eredményéről értesítsem őket. Ilyen eljárásrendről nem szól a miniszter által kiadott eljárásrend. A hatóságoknak egymás között kellene egyeztetniük 

 - reagált Berczelédi, majd hozzátette, a mostaninál gördülékenyebb adminisztratív ügyintézésre lenne szükség, és bízik abban, hogy a tesztelés után az iskolában hagyományos munkarend keretében folytathatják az oktatást. 

Az újraindítás előtt egy igazgatói hatáskörben kiadható tanítási szünetet átcsoportosítva szabadítanak majd fel egy napot arra, hogy az összes diákot és dolgozót teszteljék. Ehhez a gimnázium saját költségén és szülői támogatásokkal rendelt 650 darab tesztet, amelyek elvégzésében orvosként dolgozó szülők fognak segíteni 

 - jegyezte meg az igazgató. 


Az Emmi ma délután kezdett ébredezni, és a portál érdeklődésére megerősítették, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban mától tantermen kívüli, digitális munkarendben vesznek részt. A válaszból egyébként az nem derült ki, hogy erre a minisztérium mikor tett javaslatot az operatív törzsnek, illetve hogy kiadták-e már az erről szóló határozatot, mert elviekben ez lenne az előírás.