Orbán bejelentett: Jön a rendkívüli jogrend, a kijárási korlátozás, bezárják a szórakozóhelyeket - videó

A miniszterelnök nagyjából 18:30-kor kiposztolta Facebook-oldalára, hogy “Rendkívüli bejelentés // Extraordinary announcement”, aztán ahogyan azt már megszokhattuk, azt nem közölte, hol és pontosan mikor fog bejelenteni. Bő fél órával később végül a koronavirus.gov.hu oldalon jelentkezett. 

Ma éjféltől ismét meghirdette a rendkívüli jogrendet. Sportrendezvényeken, mozikban, színházban pedig csak minden harmadik széken lehet ülni, a maszk használata természetesen kötelező a felsorolt helyeken. A kormányfő azt ígérte, az előírások betartását szigorúan fogják ellenőrizni, azt a helyet pedig, ahol nem tartják be a szabályokat, be fogják zárni. 

A szórakozóhelyeket az operatív ajánlására bezárják, éjfél és reggel öt óra között pedig kijárás korlátozás lép érvénybe. Úgy tűnik tehát, hogy a kutatások szerint most éjfél és öt között fertőz a vírus. Orbán hozzátette, a parkolás újra ingyenes lesz, majd jött a szokásos bullshit: miszerint "a védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésére állnak", a kórházi ágyak tekintetében a miniszterelnök szerint a harmadik, lélegeztetőgépek esetében pedig világelsők vagyunk. Más kérdés, hogy az egészségügyben dolgozók ebben nem feltétlenül értenek egyet a populista "vezérrel", a lélegeztetőgépekre tett utalásával pedig sajnos feltételezhetően azok sem, akik ilyen eszközökre kerülnek, hiszen komoly minőségbeli kérdéseket vet fel az, hogy a lélegeztetőkre kerülők nagyjából fele elhalálozik.

Orbán a bejelentkezése végén "végső megoldásként" beszélt a vakcináról, szerinte az már "látótávolságon" belül van, de amíg nem lesz, addig ki kell tartani.

Bár a totálisan kiszolgáltatott pedagógusok zöme - teljes joggal - fél attól, hogy megfertőződik, és egyre többen kerülnek közülük intenzívre, sőt több tanár már el is hunyt, a miniszterelnök a jelek szerint nem tartotta fontosnak, hogy ezen a területen változásokat eszközöljön.