Semmiben nem mutatkozott még meg ennyire a kormány dilettantizmusa, mint Orbán tegnap esti bejelentésében

Az egy dolog, hogy továbbra is ott tartunk, hogy Magyarország miniszterelnöke egy 3 perces bejelentést nem tud kivitelezni csak úgy, ha papírból olvassa a szöveget. A súlyosabb az, hogy kiderült belőle, hogy abszolút fogalmatlanul hozzák meg a kormányzati döntéseiket.

Orbán Viktor kedd este pont ugyanazt a formáját hozta, mint az "első hullám" alatt, hónapokkal ezelőtt: már korábban bejelentették, hogy majd valami nagyot bejelent, aztán megint olyat jelentett be, amiben emberi lény logikát felfedezni nem képes, a részletekről pedig megint nem tudni semmit. Természetesen nem szólt arról sem, hogy megint mi lesz azokkal, akik emiatt esnek ki a munkából. 

Múlt héten csütörtökön találták ki nagy hozzáértéssel Orbánék, hogy éttermekben és szórakozóhelyeken is viselni kell a maszkot. Operatív Törzs "tájékoztatóján" Kiss Róbert rendőr alezredes azt is elárulta, hogy persze csak akkor, mikor nem eszünk és iszunk. Ez már akkor is minden értelmesen gondolkodó emberi lény számára baromságnak és kivitelezhetetlennek tűnt, de a kormány komolyan gondolta. Ennek következtében hétfőn, azaz Orbán Viktor bejelentése előtt kevesebb mint 24 órával mindez életbe is lépett.

Az éttermekre kikerültek a "maszk használata kötelező" feliratok, midenki agyalt, hogy akkor most ezt így hogy. Nem kellett azonban sokat agyalni, jött Orbán Viktor és közölte:

Igazából nem lehet betartani azt, amit kérünk, úgyhogy inkább zárjanak be a szórakozóhelyek.

Hogy ez pontosan mit jelent? Ja, hát azt nem tudjuk. Orbán ugyanis azt megint elfelejtette körülírni, hogy mi számít szórakozóhelynek. A kocsma is? A bár is? Az éttermek azért lehetnek továbbra is 11-ig nyitva? És ha valaki 11-ig, vagy a zárást követően még mondjuk legalább fél óráig dolgozik, netán másfél órányira a munkahelyétől, hogy érjen haza éjfélre, ahogy Orbán mondta? Vagy ha 5 óra előtt kell elindulni a munkahelyére, mert amúgy nem ér be időben, az inkább késsen el? 

Orbán Viktornak megint sikerült bizonyítani, hogy bár már a második hullámban járunk, még mindig fogalmuk nincs arról, mit, s hogyan kellene kezelni. Nemzeti konzultációs bullshitekből kamuzták, hogy ők tudják mit akarnak az emberek, közben elképzelésük sincs, egy átlag magyar állampolgár élethelyzeteiről. A kormányfő szerint az Operatív Törzs közölte, hogy a maszkhasználatot a szórakozóhelyeken nem lehet betartani. És ezt az Operatív Törzs múlt héten csütörtökön nem közölte? Akkor nem jutott eszükbe szólni? Vagy Orbán Viktor úgy büntetgette volna a vendéglátóhelyeket milliókkal, hogy meg sem kérdezte az Operatív Törzs véleményét a maszkahsználatról? 

Akármik is legyenek a válaszok, az kiderült, hogy semmiben nem mutatkozott még meg ennyire a kormány dilettantizmusa, mint Orbán tegnap esti bejelentésében. Orbán Viktor Facebook-oldalán a kommentelők is hasonlóan gondolják.