Gönczi Gábor és Orbán Viktor szerelemgyereke: Propagandának készült, beismerő vallomás lett

A kormányfőt szerda este Gönczi Gábor toplakáj „faggatta”. Ez azt jelentette, hogy felolvasta az előre egyeztetett kérdéseket, Orbán Viktor pedig felmondta ugyanazt, amit az előző napokban. Azt viszont beismerte, amit eddig is tudtunk, hogy „van orvos és ápoló, de nem elég”. Sőt, azt is, hogy tulajdonképpen nincs önálló gondolata a magyar kormánynak, csak Ausztriát követik.

"Van orvos és ápoló, de nem elég. Intézkedések nélkül csak 50% lett volna az esély, hogy az egészségügy kibírja a járványhelyzetet. Most, az intézkedések után 99, 9 %, hogy kibírja" – fogalmazott Orbán Viktor a Tényeknek adott "interjújában".

Ez önmagában beismerő vallomás, de még ezt is tudta überelni, hiszen ismét a „laboratórium” Ausztriával jött:

„Ők mindig előttünk vannak egy héttel. És ahogy futottak fel a számaik, néztem, hogy melyik számnál milyen intézkedést hoznak, és akkor megpróbáltam ezt a magyar körülményekre átfordítani. És amikor úgy láttam, hogy ez volt az a pillanat, amikor ők döntöttek, akkor felhívtam az osztrák kancellárt, kifaggattam és mi is döntöttünk” – jelentette ki. Így E/1-ben, mert ugye tudjuk, hogy ő az egyedül, aki Magyarországon ma döntést hozhat. Ő a legfelső emelet, a Boss, a vezér, az Atyaúristen. Ugye, ha emlékszünk, nyugdíjat is ő emel, egyedül, ha úgy vannak a számok. Kár, hogy Ausztria „követése” ebben az esetben azt jelenti, hogy Orbán Viktornak fogalma nincs a védekezésről, önálló gondolata sincs, széttárja a karját és azt teszi, amit az osztrák kancellár mond. Világszínvonal 1.0.

Az is kár, hogy a magyar bérek nem követik olyan szorosan a sógorokét, mint a védekezés. De még csak tisztes távolból sem. De hát ezt ki a fene számolja!

Menjünk tovább!

Gönczi szervilis Gábor rákérdezett, hogy milyen állapotban van az egészségügy.

„Az egészségügyi ellátórendszer hősies állapotban van, az orvosok, ápolók, kiszolgáló személyzet emberfeletti és erőn feletti munkát végeznek. Ha nem segítünk a terheiken, elestek volna a gyógyítás frontján. Csak a köszönet, az elismerés és a hála hangján beszélhetünk róluk” – válaszolta Orbán Viktor. Világszínvonal 1.2.

Kitért arra is, hogy mindenki gondoljon az idősekre, az édesanyjára, édesapjára, nagyszüleire. Mint fogalmazott, az ország nehéz helyzetben van, de a vírus is, ugyanis a vakcina már a láthatáron van. (Mármint a kétes orosz cucc.)

„Mi terítjük le a vírust és nem ő bennünket” – jelentette ki. Világszínvonalú 1.3.

És van ám még ott, ahonnan ez jött. Gönczi Gábor nem véletlen van ott, ahol, tudja mitől döglik a légy a fideszes univerzumban. Így aztán meg is „kérdezte”, hogy „nálunk gazdagabb országok nem állnak olyan jól a védekezésben, mint mi, miért lehet ez így?”

Orbán Viktor örömmel válaszolt, még a száját is körbenyalta:

„Az emberi minőségen múlik a védekezés. A magyar orvosok és ápolók a legjobbak. Magyarországon ha az orvosokra gondolunk, olyanok jutnak eszünkbe, akik meggyógyítanak. És nem csak meggyógyítanak, hanem szeretnek is.” Világszínvonal 1.4.

És akkor zárásképp néhány abszolút világszínvonalú mondat, amik szintén elhagyták a miniszterelnök száját:

A szigorítások hatásának érzékeléséhez 2 hétre van szükség. Most csak remélni lehet, hogy a karácsonyi ünnepet már szabadabban lehet majd megülni. Két hét múlva meg lehet mondani, hogy lehet-e 10 főnél nagyobb összejövetel.

Érdekes, de Orbán Viktor nagytudású emberminisztere november 6-án még azt mondta, hogy „ha szigorító intézkedések jönnek, annak az eredményeit majd négy-hat hét múlva élvezhetjük”.

Igaz, Orbán Viktor egy héttel ezelőtt még arról beszélt, hogy az akkor meghozott szigorítások is elegendőek lesznek. Aztán upsz, öt nap múlva nem lett elég, és bezárta az országot. Fura, de Ausztriában ilyet nem láttunk. Ahogy olyan tehetséges médiaszemélyiségeket sem, mint Gönczi Gábor, és olyan objektív hírszolgáltatót sem, mint a Tények. Sebaj, a fideszes univerzumban ez egy értékes interjúnak számíthatott. Akinek van hozzá lelki ereje, meg is tekintheti: