Orbán éjjel lánctalpasokkal erőt demonstrált, majd megköszönte, hogy betartjuk a szabályokat

Nagyon szívesen, de amúgy a gépfegyveres TEK-esek nélkül is otthon maradtunk volna 8 után.

Állig felfegyverkezett katonák és harci járművek szállták meg Budapestet szerda este 8 óra után, mikor ténylegesen életbe lépett a kijárási tilalom. A magyar kormány Orbán Viktorral az élen eddig is igyekezett a lakosságra hárítani a járványügyi felleősséget, és régóta a szabályok betartását mantrázta, miközben pont éppen ők voltak azok, akik sokszor nem tartották be a szabályokat.

Tegnap éjjel kiderült, hogy Orbán Viktor vagy a lakosságot nézi hülyének, akik nem képesek felfogni a járványhelyzetet, vagy csak szimplán erőt demostrált. Csak, mert - bár minden magyar nevében nem beszélhetünk -, mi például TEK-es péncélos járművek nélkül is felfogtuk volna, hogy este 8 óa után nem lehet kimenni az utcára. Legalábbis kutya nélkül.

Vajon mire számíthatott az állig felfegyverkezett katonákat kiküldő pocakos tábornok? Hogy fegyveresen kell majd tömeget oszlatni a Kossuth téren? Esetleg bulizó fiatalokat kell harckocsival lerohanni a Hősök terén?

Nem volt amúgy olyan rég - a nyáron -, hogy Benkő Tibor közölte: jövőre 162 milliárd forinttal magasabb lesz a honvédelmi költségvetés, és a 778 milliárd forint 25-30 százalékát fejlesztésekre fordítják.

Fontos a biztonságunk, csak azt nem tudni, hogy ki vagy kik ellen kell harcolni. Soros György vagy esetleg a migránsok ellen kell bevetni plusz évi 162 milliárdot?

A katonai felvonulás után azért Orbán Viktor 4 másodpercben megköszönte, hogy betartjuk a szabályokat. Mi pedig köszönjük, hogy megmutatta, hogy a komplexusos vezérnek vannak ám katonái is, amikkel játszhat!