Orbán még mindig azt mantrázza, hogy van elég ágy és lélegeztető, miközben már mindenki számára világos, hogy a szakemberhiány a legnagyobb probléma

Lélegeztetőből annyit vásárolt a kormány, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, jobb híján ingyen osztogatják a többi országnak, az ágy önmagában szintén csak egy vas. Az egészségügyből az egész rendszer lelke, az ember hiányzik. Ez az, amit, ha beüt egy világjárvány nem lehet rögtön megvenni, az elmúlt 10 évben felelős kormányzással itthon lehetett volna őket tartani, az Orbán-kormány azonban ezt elmulasztotta és inkább a strómanok zsebeinek teletömésére, no meg stadionok építésére fókuszált. 

A járvány közben tombol, a fertőzések, és a halálozások száma egyre magasabb, a populista “vezér” pedig még mindig csak maszatol, hárít, hatalma fenntartására fókuszál, és a propagandagyáraiban bízik. 

13 049 szabad ágy fogadhatja a koronavírusos betegeket, emellett 1634 intenzív ágy is rendelkezésre áll

- jelentette ki a miniszterelnök az operatív törzs tegnapi ülését követően egyik legújabb propagandavideójában. 

 

Arról azonban kínosan hallgat, hogy az orvosok kétségbeesve kiáltják, a betegek pedig tapasztalják: súlyos szakemberhiány van a kórházakban. Ehelyett minden erejével igyekszik titkolni mindezt, ha pedig véletlenül valaki nem ért egyet vele, azt elhallgattatja, mint az az orvost, aki egyik rendkívül gyenge alakításakor a lesújtó valóságról kezdett volna el beszélni, az éber kormányfő azonban gyorsan a szavába vágott. Ezzel Orbán sokadjára bizonyította, hogy számára nem az emberélet, hanem a népszerűség az első, ahogyan azt is rendre aláhúzza, hogy nem csak politikusként, de emberként is megbukott.