Vajon miért rejtegeti a Fidesz-KDNP Müller Cecíliát?

A Fidesz válasza a bukott járványkezelésreis az, hogy: Gyurcsány! Illetve aktuálisan Korózs Lajos. De az a baloldal. Meg Gyurcsány. És ha ők lennének hatalmon, már mind meghaltunk volna. Valahogy így néz ki a Fidesz egybites kommunikációja az utóbbi hetekben.

Korózs Lajos "kamuvideója" hónapok óta a vezérfonalát képezi a kormánypárti "járványkezelésnek". Igen, nem elírás, ők úgy kezelik a járványt, hogy Korózs Lajos "mongyonle". "Mongyonle", mert amúgy Korózs Lajos a népjóléti bizottság elnöke. Ez pedig még inkább kapóra jött a kormánypártoknak, mint eddig bármikor. 

A Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői ugyanis kiötlötték, hogy mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjólét bizottságának járványügyi napirendjein, ameddig a "kamuvideós Korózs Lajos nem kér bocsánatot és nem távozik a testület éléről".

A bizottság november 3-án hallgatta volna meg Müller Cecília országos tisztifőorvost, Lakatos Tibor dandártábornokot és Horváth Ildikó egészségügyi államtitkárt, a kormánypárti képviselők távollétében, határozatképtelenség miatt azonban ezt nem tudták megtenni. És nem is fogják tudni, amíg a "kamuvideós Korózs Lajos nem kér bocsánatot és nem távozik a testület éléről". Szóval, így fest a fideszes járványkezelés ballibernyákozással kiegészítve.

Már csak az a kérdés, vajon miért rejtegetik Müller Cecíliát? Vajon mi az, amiről ennyire nem szeretnék, ha a népjóléti bizottság tudomást szerezne?

Azt már tudjuk, hogy felleősséget semmiért nem vállalnak a kormánypártok. A vírus terjedéséért voltak már felelősek a "behurcoló külföldiek", a bulizó fiatalok, a "szabályokat nem betartó állampolgárok", és most aktuálisan talán Korózs Lajos miatt nő a fertőzésszám. 

Vajon miért vállalja a felelősséget Orbán Viktor? Jaj, majd el felejtettük: Szijjártó Péter mondjuk "bocsánatot kért". „Mély” sajnálatát fejezte ki és bocsánatot kért az általa okozott nehézségekért a kambodzsai külügyminisztertől. Bocsánatot kért, mert Kambodzsában 12 iskolát vontak szoros megfigyelés alá, a miniszter 900 közeli kontaktját kutatták fel, karanténba vonult a kambodzsai kormányfő, több miniszter és a számos tisztviselő. 

Majd a "bocsánatkérés" után a külügy kiadott egy közleményt:

A külügyminiszter közvetlenül a kambodzsai indulás előtt negatív mintát adott. Mivel negatív eredmény után indult el, senki sem állíthatja megalapozottan, hogy a külügyminiszter fertőzött meg bárkit Kambodzsában.

Bocsánatot kérünk, de igazából mi nem is hibáztunk semmiben. Na, ez az igazi, derék felelősségvállalás!