Nem nyílt meg az ég felettük: A fideszes képviselők szerint a köztévé független, pártatlan, korrekt

Rákosi Mátyás szerint a Szabad Nép is az volt.

Az elmúlt 10 évben a szemrebbenés nélkül zúzta porrá sajtóeitikát és a független sajtó minden csökevényét a kormánypártok és Habony Árpád szerelemgyerekeként megszülető új fideszes médaértelmezés. A felélesztett lenini elvek mentén épült fel a KESMA-birodalom és az a közmédiának nevezett valami, ahol nyíltan közölték: a pártkatonák maradhatnak, a többiek takarodjanak!

Meg kell szervezni a sajtó irányítását. A harc most a sajtó területére tevődik át – jelentette ki Rákosi Mátyás 1945 májusában. És meg is szervezték.

Orbán Viktor nem jelentette ki, ő csak megcsinálta. A múlt héten kiderült, hogy a köztévénél rég kimondták, amit tudtunk: aki nem a kormányt támogatja, az ki van rúgva. A Szabad Európa kijött egy cikkel, amiben három külpolos köztévés kitálalt az MTVA-nál zajló „maffiaszerű” kádermunkáról, majd a lap egy hangfelvételt is közzétett ugyanerről.

Mindezek után mi történik Nerisztánban, ahol évi 100 milliárd adóforintból pörgetik az arcunkba minden nap a Szabad Nép remake-jét? Semmi. A fideszes politikus kiáll, és pislogás nélkül beletolja a bedarált Index egykori munkatásainak a kamerájába:

a közmédia hírműsorai függetlenek, kiegyensúlyozottak, minden oldal véleménye megjelenik bennük.

Mi sem természetesebb ennél.