Orbán már újabb hitelfelvételen gondolkodik, pedig áprilisban még azt mondta, hogy az „alamizsna, leépülés, függőség, kuncsorgó élet”

Mintegy fél éve Orbán Viktor még azt mondta, hogy nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaság időszakába, mert a segélyezés végén hitelt kell felvenni. A hitel pedig = Soros György. Most kiderült, azért nem minden hitelt gondol rossznak a kormány.

Magyar Nemzetnek kedden Gulyás Gergely úgy nyilatkozott, hogy a vita és az uniós vétó a magyar gazdaságot nem érinti. A miniszter szerint a pandémia miatti válság a 2008-asnál is nagyobb lesz, de a gazdaságnak jól jön, hogy a kormány az elmúlt években felkészült a nehéz évekre, Magyarország

egyedül is képes hitelt felvenni, nem csak az EU-val együtt.

Minderről pedig eszünkbe juthat, hogyan vélekedett Orbán Viktor a hitelről még áprilisban. 

Azt mondta, nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaság időszakába, mert

a segélyezés végén hitelt kell felvenni, leginkább külföldről, és akkor "bekanyarodunk abba az utcába, aminek a végén ott vár bennünket az IMF meg a Soros György-féle pénzügyi spekulánsok". "A segély alamizsna, leépülés, és függőség, kuncsorgó élet", míg a munkaalapú gazdaság végén "függetlenség és büszke élet van" - tette hozzá.

Az Orbán Viktor-i köpönyegváltásban nincs semmi váratlan, de általában legalább nem csak fél év telik el a két énjének egymással szembekerülése között. Igaz, aki szerint a pálinka alapvető élelmiszer, attól nem is lehet sokkal többet várni.