Kiderült, mi történik akkor, amikor Orbánnak nem kitalált ellenséggel kell szembenéznie

Spoiler: Elfogy a tudomány. 

A miniszterelnök az elmúlt 10 évben megmutatta, hogy propagandagyárai támogatásával bármikor felveszi a harcot bármilyen, általuk generált ellenséggel szemben. Soros, Brüsszel, a migránsok, a liberálisok ellen vívott látszatháborúk nem csak arra kellettek a populista “vezérnek”, hogy elterelje a figyelmet a valódi kormányzás hiányáról, no meg arról, hogy szemérmetlenül lapátolják a közpénzt a strómanok zsebeibe, Orbán ezeknek köszönheti azt, hogy hatalmát mindeddig fenn tudta tartani. 

A papírhuszár egy alternatív valóságban bármilyen mesterségesen megalkotott ellenfél ellen felveszi a kesztyűt és a természetesen győzelmet is arat, ehhez elegendő egy nemzeti konzultáció, néhány propagandavideó, no meg egy olyan párhuzamos univerzum, ahova a Fidesz-média varázsolja el az arra fogékony közönséget. 

A világjárvány által generált gazdasági válság, a munkanélküliek, no meg a napi fertőzések, halálozások száma és az egészségügyi rendszer állapota megmutatta azt is, mire képes Orbán Viktor akkor, ha valós a veszély:

Nagyjából azt tudja hozni, amit egy kreált ellenséggel szemben, és ebbe lassan egy ország rokkan bele.