Napi cuki: Varga Judit a dán jogállamiság miatt aggódik

Kedden a tagállamok EU-ügyi miniszterei videókonferencián vitatták meg, hogy Magyarország és Lengyelország leállította az EU költségvetésének elfogadását. Varga Judit többször felszólalt, és nekiment a belga, illetve a dán kormánynak is. Sérelmezte például a belga sajtószabadság rossz állapotát, és a belga ügyészséget érő politikai befolyást. (:D :D :D :D :D :D - a szerk.)

Namármos, csak, hogy értsük a szitut, mikor Varga Juditok papolnak demokráciáról és jogállamról:

A héten épp benyújtotta lemondását Mogens Jensen dán élelmiszerügyi és mezőgazdaságért felelős miniszter, miután törvényes rendelkezés nélkül adott utasítást az ország 17 milliós nyércállományának levágására a koronavírus mutációja miatt.

"Kormányzati tisztségemről történő lemondási szándékomról tájékoztattam a miniszterelnököt. Tisztában vagyok azzal, hogy nincs megfelelő támogatottságom a parlamenti pártok körében" - írta Jensen a Twitteren.

Vajon milyen helyzetnek kellene történni, hogy Nerisztánban egy fidszes miniszter beadja a lemondását? El tudunk képzelni ilyen szituációt? Aligha.

Ja, elnézést: Szijjártó Péter egyszer már bocsánatot kért. A kambodzsaiaktól. Aztán gyorsan közölte, hogy igazából nem is hibázott semmiben.

Úgyhogy a kérdés helyesen inkább úgy hangzik:

Vajon lehet-e egyáltalán jogállam tévedhetetlen kormánytagok országában?