Jobbik: Magyarország nem az oroszok laborja! - videó

Szijjártó és Orbán fejezze be az orosz oltással a magyarokon való kísérletezést! - követeli Lukács László György, a magyar néppárt egészségügyi szakpolitikusa. 

Ismeretes, hogy megérkezett hazánkba, és elkezdődik azoknak az orosz védőoltásoknak a tesztelése, amelyektől a kormány a megoldást várja a járvány elleni harcban. Az ellenzéki politikus emlékeztetett, veszélyes, hogy az a szerv, az a gyógyszerügynökség, amely arra hivatott, hogy az európai emberek biztonságát garantálja, és a gyógyszerek, készítmények megbízhatóságát ellenőrzi, semmit sem tud az ismeretlen orosz oltásról.

"Ha egy ilyen gyorsan behozott, ellenőrizhetetlen, aggályos oltást hoznak Orbánék Magyarországra, az rombolja az emberek abba vetett hitét, hogy bármilyen oltás biztonságos és hatékony lehet, így a járvány elleni védekezés sikerességét is hátráltatja" - tette hozzá Lukács. Majd ismertette, pártja azt követeli, hogy kövessük mindenben az uniós szabályokat, a hatóságok irányelveit, és ha szükséges, megbízható, hatékony, ellenőrzött oltásokat alkalmazzunk. Az ellenzéki politikus nyomatékosította,   

a magyar emberek egészségét nem lehet feláldozni Orbán oroszokkal való kapcsolatának oltárán! 

  

Borítókép: Getty Images