És az megvan, hogy Orbán Soros-közeli pénzintézettől vette fel a 900 milliárd forint hitelt?

Mintegy fél éve Orbán Viktor még azt mondta, hogy nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaság időszakába, mert a segélyezés végén hitelt kell felvenni. A hitel pedig = Soros György. Péntek reggel viszont mellékesen közölte a Kossuth Rádióban, hogy: "Ja, amúgy a múlt héten felvettünk egy 2,5 milliárdos euróhitelt". Ami pedig az egészen abszurd fordulat a történetben, hogy tette mindezt egy Soros-közeli pénzintézettel közreműködve. Akkor most hol is van a „világ legkorruptabb embere” elleni szabadságharc?

Orbán Viktor áprilisban még azt mondta, nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaság időszakába, mert

a segélyezés végén hitelt kell felvenni, leginkább külföldről, és akkor "bekanyarodunk abba az utcába, aminek a végén ott vár bennünket az IMF meg a Soros György-féle pénzügyi spekulánsok". "A segély alamizsna, leépülés, és függőség, kuncsorgó élet", míg a munkaalapú gazdaság végén "függetlenség és büszke élet van" - tette hozzá.

Azt is mondta, hogy

„hitelből lehet, de akkor a végén te fogod a hitel árát megfizetni, és az mindig sokkal többe kerül, mintha dolgoztál volna. Ez a szabály, amit az életemben megtanultam.”

Ekkor született meg a "Soros-terv 2.0" is, amiről Orbán azt mondta, hogy "legalább olyan veszélyes, mint a múltkori, a migránsok betelepítésére vonatkozó terv”, mert Soros gyakorlatilag adósrabszolgaságba akarja lökni az EU-t. 

November 20-án pénteken atán Orbán Viktor közölte a Kossuth Rádióban, hogy az adósrabszolgaság már nem is akkora probléma, amúgy a múlt héten felvettünk egy 2,5 milliárdos euróhitelt. És itt mondott mást is:

„Ma a világpolitika legkorruptabb embere, az Soros György. Ugye a korrupcióhoz két ember kell: aki a pénzt adja, meg aki elfogadja. És Soros György nagyon sok politikust fizet. Tehát ő az, aki leginkább korrumpálja az európai politikát. Akik most megszólalnak, és a Soros-féle mesterterv végrehajtásában vállalnak szerepet a megszólalásukkal, vagyis támadják, zsarolni akarják Magyarországot meg Lengyelországot, azok bizony mind Soros György által korrumpált politikusok” - foglalta össze, hogy szerinte hogy működik a világ.

És akkor aki idáig eljutott működő idegrendszerrel az olvasásban, kapaszkodjon meg a fotel karfájában:

2,5 milliárd euró értékben bocsátott ki Magyarország hosszú távú devizakötvényeket, a kötvénykibocsátásban pedig sok bank működött közre, a főszervezők a BNP Paribas, a Citi, a Erste Group és a Goldman Sachs International pénzintézetek voltak. A Goldman Sachs vezőrigazgatója nem más, mint David M. Solomon, aki jelenleg is igazgatósági tag a Robin Hood Foundationben, aminek az egyik főtámogatója Soros György.

Upsz. Akkor most hol is van a „világ legkorruptabb embere” elleni szabadságharc? Akkor jöhet az adósrabszolgaság? Az Origo-888-PestiSrácok agypuszító tengely ennél lényegtelenebb kontakt esetén is rendre megénekli, hogy a "spekuláns csápjai hogyan szövik át Európát és taszítják liberális mételybe a kontinenst". Most valószínűleg a fenti „részletet” nem említik majd. Igaz, Orbán Viktor Soros-ösztöndíját is nagyon igyekeznek a feledés homályába lökni.

Hogy is van pontosan? Ja, megvan: "a korrupcióhoz két ember kell: aki a pénzt adja, meg aki elfogadja".