A Fidesz mától megint telefonon fogja hívogatni a nyugdíjasokat

A százmilliárdnyi adóforintból nemzeti konzulátló Fidesz-KDNP megint idős embereket fog telefonon hívogatni. Erről Hollik István számolt be a Facebookon.

Mi, a Fidesz-KDNP-ben tudjuk, hogy ezekben a nehéz időkben minden segítség és figyelmesség jól jön. Éppen ezért jövő héttől felhívjuk azon támogatóinkat, akik hozzájárultak a kapcsolattartáshoz és életkoruk alapján szükségük lehet segítségre - írta Hollik István a közösségi oldalán szombaton.

A magyar kormány ugyebár köztudottan nagyon figyelmes és segítőkész. Erről árulkodik a sokak 40 ezer forintos nyugdíja vagy a 300 ezer munkanélküli (is).

De ez a figyelmesség azért is érdekes, mert mikor a Jobbik március 28-án közleményben tudatta, hogy tájékoztató kampányt indítottak segítve a koronavírus elleni védekezést, a Fidesz kiakadt, majd ocsmány lejáratóhadjáratba kezdett. Az ellenzéki párt az intézkedést azzal magyarázta, hogy a kormány több ízben jelezte, vannak olyan szavazók, akiket az ellenzék tud jobban megszólítani. Ennek megfelelően telefonon hívták fel a lakosság figyelmét arra, hogy aki teheti, maradjon otthon, hogy ezáltal is lassítsák a vírus terjedését.

A jelek szerint ez nagyon betalált a kormánypártoknál, ugyanis pár napra rá Dömötör Csaba államtitkár is bejelentette, hogy kormányzati telefonos tájékoztató kampányt indítanak. És ezzel az is rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy egy jobbikos telefonos tájékoztatás aljas, mocskos áskálódás, lejáratás, míg egy fideszes telefonos kampány természetesen hasznos és jó. (Nem sokkal ezt megelőzően Boldog Pista is épp nyugdíjasokat hívogatott, mikor mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész.)

Fideszéknél nagyon hamar megnyomták az indítógombot a hazug propagandát öntő orbánista gyártósorokon is, így a következőket kezdte ontani magából a köztévétől kedve a TV2-n át a Magyar Nemzetig minden fluffermédia:

"Telefonos magyarázkodással zaklatja az embereket Jakab Péter", "Lejárató kampányt indít a jobbik", "Nem tudni, milyen pénzből telefonálgatott Jakab Péter", "Telefonos lejárató kampányt indított a Jobbik elnöke" stb.

Tették mindezt úgy, hogy a Fidesznél több, ocsmányabb telefonos lejárató kampányt és nyugdíjasoknak szánt agypusztítást még senki nem indított azóta, mióta Puskás Tivadar feltalálta a telefonközpontot.

Emlékszik például még valaki arra, hogy 2017 nyarán a kormány csak azért indított telefonos és e-mailes „tájékoztató kampányt”, hogy „informálja” a nyugdíjasokat arról, milyen „megengedhetetlen kifejezéseket, sértő jelzőket” használt a magyar nyugdíjasokra a Jobbik elnöke? Természetesen sértő kijelentésről szó sem volt, de ez nem hátráltatja soha a rákosista KESMA kádereit.

Szóval a Fidesz most figyelmességből tájékoztat. Bizonyára örülnek majd neki a Kubatov-lista szereplői.