Orbán legröhejesebb „házi elemzője”, Mráz Ágoston Sámuel megfejtette, hogy Joe Biden más külpolitikát folytat majd, mint Trump

Az “elemző”, akinek roppant értékes megállapításai a lassan 100%-ban elorigósodó Indexen is visszaköszöntek, arra is rájött, hogy mindennek komoly hatása lehet a 2022-es magyarországi országgyűlési választásokra is. Gratulálunk!

Ha Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke, Kelet-Európában a felvállalt konfliktusok ideje jön el - véli Mráz, akinek ezúton segítünk, hogy újabb felismerésekkel gazdagodjon: Biden stábja már korábban megígérte azt is, hogy Trumppal ellentétben leleplezik a korrupt, illiberális vezetőket, az új elnök úgy fogalmazott,  

a régi szövetségesekkel barátságosabb lesz, a riválisokkal pedig keményebb, Amerikára pedig újra számíthatnak a liberális demokráciát hirdető országok, és ismét tarthatnak Washingtontól az önkényeskedők.    

Azt jól látja az "elemző", hogy ennek valóban komoly következményei lesznek, bár a jelek szerint elég lassan esik le neki a tantusz, majd rájön arra is, hogy ez nagyon rossz hír a populista “vezér”, a régi-, az új propagandagyárak, és a szervilis orbánisták számára egyaránt.