Miután Orbán felvett 900 milliárdot egy Soros-közeli banktól, levelet írt egykori mesterének

Nem az foglalta ebbe, hogy "köszi a dellát". Hanem azt, hogy „Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak".

Vasárnap írtuk meg, hogy Orbán Soros-közeli pénzintézettől vette fel azt a bizonyos 900 milliárd forintnyi hitelt. 2,5 milliárd euró értékben bocsátott ki Magyarország hosszú távú devizakötvényeket, a kötvénykibocsátásban pedig sok bank működött közre, a főszervezők a BNP Paribas, a Citi, a Erste Group és a Goldman Sachs International pénzintézetek voltak. A Goldman Sachs vezőrigazgatója nem más, mint David M. Solomon, aki jelenleg is igazgatósági tag a Robin Hood Foundationben, aminek az egyik főtámogatója Soros György.

Orbán Viktor áprilisban még azt mondta, nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaság időszakába, mert

a segélyezés végén hitelt kell felvenni, leginkább külföldről, és akkor "bekanyarodunk abba az utcába, aminek a végén ott vár bennünket az IMF meg a Soros György-féle pénzügyi spekulánsok". "A segély alamizsna, leépülés, és függőség, kuncsorgó élet", míg a munkaalapú gazdaság végén "függetlenség és büszke élet van" - tette hozzá.

Azt is mondta, hogy

„hitelből lehet, de akkor a végén te fogod a hitel árát megfizetni, és az mindig sokkal többe kerül, mintha dolgoztál volna. Ez a szabály, amit az életemben megtanultam.”

Novemberre eljutottunk oda, hogy a „világ legkorruptabb embere” elleni szabadságharc már nem olyan fontos. A kétbites pronyóbázisnak azonban, akiknek Orbán Viktor üzenetei szólnak, továbbra is azt kell hazudni, hogy a magyar kormányfő akkora hazafi, hogy őrzi a szabadságunkat.

"Ha a szabadságunkat meg akarjuk őrizni, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak" - írta Soros György napokban közzétett cikkére adott, a miniszterelnok.hu oldalon szerdán megjelent válaszában.

A kormányfő írását azzal kezdte, sokan úgy vélik, egy miniszterelnöknek nem szabad vitatkoznia Soros Györggyel, mert "ő egy gazdasági bűnöző, pénzét spekulációval, embermilliók tönkretételével, nemzetgazdaságok megzsarolásával szerezte". Ahogy a kormányok nem tárgyalhatnak terroristákkal, úgy kormányfők sem vitatkozhatnak gazdasági bűnözőkkel.

Most mégis erre kényszerül - folytatta Orbán -, mert a magyar származású dollármilliárdos egy hete a Project Syndicate nevű oldalon írt cikkében arra utasította az EU vezetőit, keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni.

Akinek van kedve és kellő türelme, a telejs levelet ITT elolvashatja.

Akinek nincs, annak elég ennyi:

Soros György egy gazdasági bűnöző, pénzét spekulációval, embermilliók tönkretételével, nemzetgazdaságok megzsarolásával szerezte. Orbán Viktor pedig az, aki ebből a pénzből a miniszterelnöki székbe pattant. A korrupcióhoz két ember kell: aki a pénzt adja, meg aki elfogadja.