Ennél ma biztos nem lesz jobb: Rákay Philip szerint Orbán "államférfihoz méltó" levelet írt

Nagyon elszánt nyelvmunka végeredménye került ki Rákay Philip Facebook-oldalára. Olyan, amit a sztahanovista mozgalom is megirigyelt volna.

Már a cím is előrevetíti, ez nem csak egy szimpla, szarral gurigázó szervilis alányalás. Ez "A NYELVMUNKA":

Milyen levelet ír egy államférfi és milyet a hazaárulók? - szól az induló.

Spoiler: Az államférfi olyan levelet ír, mint Orbán Viktor. Mert ő ÁLLAMFÉRFI. Aki pedig nem Orbán Viktorral ért egyet, az olyan levelet ír, mint a hazaárulók. Mert aki nem Orbán Viktorral ért egyet, az HAZAÁRULÓ.

Messziről indulunk: Mikes Kelemen, Petőfi Sándor és Arany János írtak utoljára olyan meghatározó leveleket, mint Orbán Viktor.

Orbán Viktor e levélben nem pusztán a hazánkért, de Európa maradék értékeiért, a keresztény szabadság megvédéséért, a nemzetállamok megerősítésének fontosságáért emel szót, elítélve a teljes önfeladás és önfelszámolás életveszélyes politikáját. Orbán - államférfihoz méltó módon - húzza meg a vészharangot, figyelmeztetve Európát a mindannyiunkra leselkedő veszélyre - fogalmaz Philip.

Aztán eljutunk a nándorfehérvári diadalhoz, Hunyadi Jánoshoz és az 56-os forradalomhoz is. Nem világos, hogy hogyan, s miért. Talán ezeket is Orbán Viktornak köszönhetjük.

De hisz' igaz: Ki más lehetne az ország legtiszteletreméltóbb és legjelentősebb hazafia, mint aki egy falusi gázszerelőt a Forbes-lista élére repített? Na, ugye. Minden szava Arany. Meg egy kis Petőfi.