1 millió ember vett részt Diego Maradona virrasztásán Buenos Airesben

Minden idők legnagyobb labdarúgóját siratja a világ, Argentinában háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el.

Maradona 60 évesen, egy szívinfarktusban hunyt el szerdán. Buenos Aires pedig az utcára vonult. Becslések szerint legkevesebb egymillióan vettek részt a Diego tiszteletére szerveződő virrasztáson.

A hír megjelenése az egész fuballvilágot letaglózta. Egykori klubjának, a Napolinak a szóvivője, Nicola Lombardo arról beszélt, hogy jelenleg úgy érzik magukat, mint egy bokszoló, akit kiütöttek, teljes sokkban vannak. A nápolyi stadion szerda éjjel Maradona tiszteletére világított. 

Nápolyban is virrasztás, szurkolói megemlékezések kezdődtek már szerda este.

Az Argentin Labdarúgó Szövetség Twitter-oldalának borítóképén egy fekete gyászszalag látható, a szervezet bejegyzésében azt írta:

"Te mindig a szívünkben leszel".

Pelé, a brazilok háromszoros világbajnok legendája rövid közleményében úgy fogalmazott: "Természetesen egy nap majd együtt rúgjuk a labdát ott fenn az égben".

Cristiano Ronaldo arról írt a közösségi médiában, hogy ő egy baráttól, a világ pedig egy zsenitől búcsúzik. "Korunk egyik legjobbja volt, egy utánozhatatlan varázsló. Túl korán elment, de határtalan örökséget hagyott maga után és olyan űrt, amelyet lehetetlen betölteni. Nyugodj békében, sosem felejtünk el."

Lionel Messi arról írt, hogy ez egy szomorú nap hazája, Argentína és a futball számára.

"Elhagyott bennünket, de nem ment el, mert Diego örök. Emlékszem a csodaszép vele töltött pillanatokra, és részvétemet küldöm családjának és barátainak". 

Hogy Diego mennyire volt varázsló, az ebből a videóból is hamar kiderül: