Ilyen bő nyállal még senki nem írt Müller Cecíliáról

Azt hittük, az Orbán Viktorról írt legutóbbi esszéjét már nem tudja "szakmailag" überelni Rákay Philip, de még azt is sikerül.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy rendszeres követői vagyunk Rákay Facebook-oldalának, mentségül el kell mondanunk, hogy az Origo rendszeresen szemlézi azt. Értsd: minden bejegyzését utánközlik. A kormánymédiát pedig élvezet rendre átfutni, hiszen ami ott zajlik, az egészen biztos, hogy nem volt és vélhetően nem is lesz többé a világtörténelemben. Gyakorlatilag minden egyes nap kuriózumokra lelhet az ember.

Szóval, Philip most Müller Cecíliáról értekezett úgy, ahogy azt talán utoljára a szimbolista költők tették szerelmi vallomásaikban. Az apropót a tisztifőorvos asszony születésnapja szolgáltatta.

Tisztessége, az érthető, hiteles tájékoztatás iránti elkötelezettsége, szakmai, emberi becsülete sokunk számára megkérdőjelezhetetlen. A nyakában hordott pici kereszt pedig irányt, példát mutat. Neki is, nekünk is, de talán leginkább azoknak, akik épp emiatt támadták, gúnyolták. Példát emberségből, empátiából, szeretetből... Köszönet és hála Müller Cecíliának és csapatának, hogy e nehéz időkben is állnak a vártán! - írja Philip.

A kimerítő vallomásban minden benne van, csak ennyit tennénk hozzá: