Müller Cecília: A plázákban céltalanul fel-alá járkálni veszélyes

Ám konkrét céllal közlekedni ezek szerint nem az.

Müller Cecília vasárnap a közmédiának azt mondta, hogy a plázákban céltalanul fel-alá járkálni veszélyes, ezért aki teheti, vásároljon az interneten, aki pedig mégis személyesen veszi meg az ajándékokat, otthon találja ki, mit szeretne, hogy tudatosan, a lehető legrövidebb idő alatt el tudja intézni a vásárlást. Hozzátette: egyelőre úgy tűnik, hogy a következő hetekben még nem lehet számítani a járványügyi görbe laposodására, ezért nem lazítottak az intézkedéseken.

Természetesen rajtunk is múlik, hogy betartsuk a szabályokat, és ezzel megpróbáljuk a vírus terjedését, és a járvány hullámának a magasságát, a nagyságát csökkenteni. Gyakorlatilag ellaposítani a görbét annak érdekében, hogy a fertőzöttek száma, a napi terhelés kevesebb legyen. Reménykedünk, és mindenki teszi a dolgát. Erre kérek mindenkit, hogy ne fáradjunk bele ezeknek a higiénés szabályoknak a betartásába, mert nagyon sokat tehetünk egymásért, a közösségért, az országért és a karácsonyunkért is

– hangsúlyozta.

Az M1 mértékadó Híradójában az is elhangzott, hogy: „a járvány dinamikája egyelőre azt mutatja, hogy még a következő hetekben feltétlenül számítanunk kell hasonló fertőzöttségi adatokra, ezért nem is lazítottunk, és nagyon sok országban nem lazítanak még az intézkedéseken, mert erre még szükség van”.

Céltalanul fel-alá járkálni bárhol veszélyes, ezért Müller Cecília korábban arra is figyelmeztetett, hogy készítsünk bevásrlólistát, mert akkor nem fogunk az üzletekben bolyongani. Ezt karácsony közeledtével érdemes tudni.

A hirado.hu egyébként éppen ezzel egy időben arra ösztönözte a magyar lakosságot, hogy "nézze meg, milyen gyönyörű este az ország karácsonyfája!" Merthogy: Az ország karácsonyfája díszkivilágításban tündököl a budapesti Kossuth téren.

Na, de ha a karácsonyfa miatt kelünk útra, az már nem céltalan járkálás, így nem is lehet veszélyes!