Jakab Péter: Orbán Viktor vérbeli maffiózó, aki vedeli a közpénzt - videó

Sok mindent zsebre tesz a miniszterelnök, de ezt biztosan nem.

Orbán Viktor egy olyan apa figurát jelenít meg, aki azt hiszi mindent tud a világáról és majd ő megmondja a gyerekeknek, megmondja a magyaroknak, hogy mire van szükségük vagy mire nincs és olykor ki is oktatja őket. Na mármost Orbán apánk nagyon jól tudja, hogy a családi kassza üres, a gyerekek ruhája kopott, a kamrában alig van étel, mert hát válság van, ő meg az elmúlt években ahelyett, hogy takarékoskodott volna, inkább elitta a pénzt  

- mondta felszólalásában a Jobbik elnöke, majd hozzátette,  

az Európai Unió még így is segíthetne a 2500 milliárd forintos gazdasági mentőcsomaggal, hogy fel lehessen tölteni az éléskamrát és hogy jusson a kenyér mellé szalonna is...Egy valamit kértek csak "Orbán apánktól," hogy kivételesen ne igya el ezt a pénzt, hanem fordítsa végre a magyarok jólétére. Azonban Orbán Viktort nem olyan fából faragták, hogy neki csak úgy dirigálni lehessen, ezért beintett az uniónak, hogy majd ő megmutatja és csak akkor szavazza meg, ha a pénzt, ha az egészet saját magára költheti. 

Jakab szerint Orbán egyértelművé tette, hogy ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból, és úgy vélekedik, ha nem lehet az övé a pénz, akkor ne legyen senkié sem! A néppárti politikus szerint ugyanakkor “a miniszterelnök, a tolvajok fejedelme egy forintról sem mond le, csak nem az uniós mentőcsomagot vágja így zsebre, hanem azt a 900 milliárdot, amit az unokáink is fizetnek majd”. 

Önöknek lételeme a harácsolás, de 10 év alatt nem loptak még eleget? Nem elég a miniszterelnöknek a több tíz milliárd, ami ott van Mészáros és Tiborc nevén? Nem elég a miniszterelnöknek a Balaton, Tokaj hegyalja, nem elég a fele királyság, mert az egészet akarja? Mondjuk ki, Orbán Viktor nem más, mint Európa legnagyobb keresztapja. Egy vérbeli maffiózó, aki vedeli a közpénzt 

 - összegezte a helyzetet a néppárti politikus, akinek szavaira egy másik Orbán, Balázs reagált, éppen olyan erővel, ahogyan azt populista vezérétől megszokhattuk.