Miközben Kásler szerint az egészségügyben minden remek, egy hét alatt hat egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban

Igaz, úgy tűnik, Kásler Mikos már csak a biodíszlet szerepét tölti be a járványkezelésben. 

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapján állít emléket azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik koronavírusban haltak meg. Egy hete tízen szerepeltek a szomorú listán, immár tizenhatan, vagyis az előző héthez hasonlóan ismét hattal nőtt a fertőzésben elhunytak száma – írja a 24.hu.

Az áldozatok között van kórházi főigazgató, diplomás ápoló, négy háziorvos, két mentőtiszt, beteghordó, radiológus főorvos, két ápolónő, orvosi asszisztens, kutatóorvos, mentőápoló és nőgyógyász. A MOK mély megrendüléssel búcsúzik a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégáktól, akik hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat.

Mindeközben a hivatalos Facebook-oldalán Kásler Miklós 3 nappal ezelőtt magabiztosan jelentette ki: "A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást."

Ja, s közben már Pintér Séndor irányítja a kórházakat. Kásler Miklós pedig rendre eltűnik mint az aranykarkötő, időnként felbukkanó Facebook-videóiban pedig annyi a sírás és a nevetés, mint egy venezuelai szappanoperában. Nevetünk, mert a magyar kultúrát, egészségügyet és oktatást állítólag gondozó miniszter a Tízparancsolattal gyógyít. És sírunk, mert közben emberek halnak meg. Vajon az elhunytak családtagjainak is azt mondja Kásler Miklós, hogy minden rendben? Vagy csak egyszerűen elbújik előlük?