Erős és büszke: A külföldi lapok is Orbán emberének drogos, orgiázós botrányáról cikkeznek

Véres kézzel, talán hiányos öltözetben, droggal a táskájában próbált menekülni a rajtaütés elől a férfiakkal teli szexpartin lebukó Szájer József - sikertelenül. A külföldi lapok pedig természetesen viszik az újabb kamukeresztény kormánypárti honatya hírét a nagy világban. 

A szexbotrány különösen kínos egy olyan párt számára, amely a hagyományos családi értékekért kampányol, és nemrég felvetett egy törvényjavaslatot, amely megtiltaná a homoszexuálisoknak az örökbefogadást

- írja BBC tudósítója. Nick Thorpe hozzáteszi, ez "komoly csapás" a Fidesz számára. 

Guardian megjegyzi, hogy Szájer József a Fidesz egyik legfőbb tagja, aki részt vett az Alaptörvény megírásában. Említést tesznek feleségéről Handó Tündéről, az Országos Bírósági Hivatal korábbi vezetőjéről, jelenlegi alkotmánybíróról is.  

The Times konzervatív brit napilap vezető jobboldali politikusként, Orbán Viktor szövetségeseként, valamint a Fidesz egyik alapítójaként hivatkozik Szájerre, és azt emelik ki, hogy az ablakból kiugorva, egy ereszcsatornán leereszkedve akart elmenekülni a melegbár felett tartott buliból. 

A Daily Mail "Orbán Viktor LGBT-ellenes pártjának EP-képviselőjeként" ír Szájerről, akit a Fidesz a "az Európai Parlament legismertebb magyar tagjának" nevezett. A lap hosszan részletezi az orgiáról kiderült információkat, valamint azt is, hogy a lebukott EP-képviselője a melegek jogait tovább korlátozni akaró kormánypárt képviselője. 

A brit bulvárlap, a The Sun nemes egyszerűséggel kanos magyarnak nevezi Szájert, kiemelve, hogy egy házas EP-képviselőről van szó. Az AP hosszasan beszámolt a szexorgiáról, hozzáteszik, hogy vasárnap még a Fidesz köszönetet mondott a képviselőnek, mikor az bejelentette lemondását. Egy másik hírügynökség, a világhírű Reuters pedig meg is kereste Szájert, de választ még nem kaptak tőle.  

Az osztrák ORF pedig “Szexpartin kapták el Orbán emberét" címmel emlekezik meg a történtekről. Közben a Die Presse “Az álszent Szájer úr” címmel már arra fordítja a figyelmet, hogy „Szájer lélegzetelállítóan képmutató”. 

Szájer és a jelentések szerint több, jelenleg ismeretlen nemzetiségű diplomata úgy gondolták, hogy a törvény fölött állnak. Szédítő merészségről árulkodik a parlamenti vagy diplomáciai mentelmi jog igénybevétele azért, hogy a közigazgatási hatóságok által kezdeményezett büntetőeljárást elkerülhesse. Hogyan írta maga Szájer november 13-án, a magyar kormány honlapján, amikor az EU jogállamiságra vonatkozó kívánalmait ostorozta? «Nincs kettős mérce. A Parlament sem kivétel!» Igaza volt – még akkor is, ha nem úgy, ahogyan szándékában állt   

- írja a szerző. 

Isten, haza, család, kereszténydemokrácia. Ha valakinek - Orbán eddig kormányzását, Borkait, Kaletát, Demetert, és még hosszasan sorolhatnánk a neveket - nem lett volna világos, mit jelentenek ezek a szavak valójában a kormánypárti szereplőknek, az Szájer lecsúszását látva talán most már megvilágosodott.