Mit válthat ki a Fidesz szavazóiból Szájer József botrányos brüsszeli kalandja? - videó

A Szájer-üggyel kapcsolatban az igazi probléma a drogfogyasztás kérdésköre, illetve az a brutális távolság, ami a Fidesz kereszténykonzervatív propagandája, illetve a valós tények között feszül. Nagyon nehéz így hitelesnek látni a Fidesz politikáját - mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik alelnöke a Napi Témában. Gyöngyösi szerint a kormánypártoknak már eljátszaniuk is nehéz lesz a keresztény értékrend védelmezőjének szerepét. 

Orbán Viktor a hatalomért bármire képes, márpedig ez a hatalom most azon nyugszik, hogy az EU-s forrásokból egy klientúrát épített ki magának, a jogállamiságot lábbal tiporja, folyamatosan korlátozza a demokratikus intézmények működését. Mindennek a fenntartása szükséges ahhoz, hogy ő hatalomban maradjon. 

Amennyiben az Európai Unió feltételekhez köti a forrásokat, akkor ez az ember gondolkodás nélkül más források után fog nézni, ami azt is fogja jelenteni, hogy hazánk szépen lassan kisodródik az EU-ból

- tette egyértelművé Gyöngyösi, hogy Orbán valóban képes lehet kivezetni Magyarországot az Unióból, pusztán azért, hogy mentse az irháját, dacára annak, hogy még a Fidesz-szavazók zöme is Európa-párti. 

Kéri László politológus szerint a Szájer-ügyre adott reakciók azt üzenik a Fidesznek, "hogy fiúk, nagyon ideje elereszteni a csatornát, lehet, hogy lehuppantok a földre, de még mindig jobban jártok, mintha mindenki rajtatok röhög, miközben fent lógtok".