A kormánymédia pár nap alatt eljutott oda, hogy valójában a baloldal a homofób

Mikor azt gondolnád, hogy van, amit már a fideszes orbánoltár-építő sem tud megmagyarázni, gondolj arra, hogy de igen. Bármit, bármikor.

Az elmúlt napokban nagyon sok utózöngéje akadt még a kormánymédiában is a Szájer-ügynek. (És itt most az évi 100 milliárdnyi adóforintból fenntartott köztévétől tekintsünk el, amin kresztül csak a titkosszolgálat által galád módon törbecsalt "házibulizó" fideszes hazafi képe ivódott az arra fogékonyak elméjébe.) 

A kabarészerű magyar közélet tartogatott nekünk egy Bayer-sztorit, ami talán a befejeződő Barátok közt okozta sokk miatt kialakult űrt igyekezett betölteni az elmúlt napokban. Bayer Zsolti ugyanis benyögre, hogy egy régi harcostársa amúgy meleg, és azt is bevallotta egyszer neki, hogy thaiföldi kiskorú fiúkkal szeret picsipacsizni. Ezt Zsolti azért dobta be, hogy az általa "kreténnek" nevezett ellenzék ugorjon rá a témára, és higgye azt, hogy egy fideszes politikusról van szó. (Amúgy hogy a Fideszben vannak még fiúkat kedvelő harcortárs férfiak, afelől azért ne legyen sok kétségünk...) Aztán jött a Pesti Srácok, aki fantasztikus oknyomozással - hahahahaha - kiderítette, hogy Bayer Zsolt egy jelenlegi Magyar Hangos újságíróról beszélt.

"Felhívtuk Bayer Zsoltot, árulja el, ha nem politikusra, akkor milyen régi barátra utalt (habár a személyt és a történeteit régóta ismerve nem volt nehéz ezt kitalálni), ám műsorvezető kollégánk csak annyit mondott: ha kell, akkor vele együtt számos fültanú igazolhatja a bíróság előtt, hogy azon a bizonyos erdélyi úton valóban elhencegett az érintett a történetekkel" - írták "leleplező" cikkükben.

Aztán nem sokkal később - még aznap este - hogy, hogy nem Bayer Zsolt már arról értekezett a blogján, hogy hát nem is olyan biztos ez a pedofília, lehet, hogy csak valamit félreértett.

„Én ezt nevezett „egykorvolt barátomnak és harcostársamnak” – akivel határon túli magyarok és úgy általában nemzetpolitikai ügyekben hosszú éveken át együtt harcoltunk – készséggel elhiszem. Ugyanis nincs okom kételkedni a szavában. Nyilván az annak idején „fiatal fiúkról” szóló történeteket mi értettük félre – kétségtelen, hozzánk képest egy 18 éves fiú már akkor is „nagyon fiatal” volt.”

Te is tövig rágtad már a körmöd, ugye?

Akkor ennyit a Bayer Zsolt-féle valamiről. Ha, más nem is, az kiválóan kiderült belőle, hogy a Fidesznek fogalma nincs, mit is kezdjen ezzel a Szájer-dologgal. Mindenesetre a kezdeti pánik után hamar eljutottak oda, hogy valójában a baloldal a homofób. Egészen addig, amig Orbán Viktor nem szólalt meg, a következő kormánypárti nyilatkozatok születtek Szájerrel kapcsolatban:

Hidvéghi Balázs: "Én őt nagyra becsülöm, és tisztelem a politikai tevékenységét, ugyanakkor esendőek vagyunk mindannyian, emberek vagyunk, ő is esendő.”

Semjén Zsolt: "Miért kellene nekem ehhez bármit is szólni?"

Deutsch Tamás: „Engedjék meg, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba. Ma Magyarországon a Fidesz az a párt, aki nem kíván senkinek a hálószobájában kutakodni, aki mindenkinek meg akarja védeni a személyes élete szabad alakításával kapcsolatos döntését, és a baloldali pártok azok, akik agresszíven, a maguk ideológiai meggyőződését életvezetési tanácsokként rá akarják erőltetni olyan magyar polgárokra, akik nem a baloldal ideológiai elképzelései szerint akarnák a személyes életüket élni.”

Aztán jött a Vezér, és rövidre zárta: "amit Szájer tett, az a közösségük számára nem elfogadható". Már csak az nem derült ki belőle, hogy melyik része. A férfiak társaságának keresése, az orgiában való részvétel házas és keresztény emberként, a kijárási korlátozás megszegése, vagy a drogozás. Vagy úgy en bloc az egész.

Szegény orbánista hívők meg csak kapkodták a fejüket, hogy most akkor mi van? Szajer buzi, de azért szeretni kéne, de közben meg nem fér bele, de mégis csak fideszes alapító elme, viszont az anya nő, az apa meg férfi... És még mindig nem sikerült megérteni, hogy Szájer sztorijában nem a belga seggrepacsi a gyomorforgató. Az lehetne magánügy is. Hanem a nős Szájer József seggrepacsija egy olyan politikai közösség részeként, amely emberek tízezreit, százezreit rekesztené ki a társadalomból, csak mert nem a Kövér László-i elvek szerint alapítana családot és szülné tele a világot.

A Fidesz azonban tévedhetetlen közösség. Ezért a Pesti Srácok rövidre zárta a történetet: a baloldal homofób.

Meg is magyarázták, hogy miért:

"Gondoljunk bele, min mehetett át Szájer József hosszú éveken-évtizedeken át! Belső vívódások, lelki húzd meg–ereszd meg – egy modern filmrendező a tíz ujját megnyalná egy ilyen témáért, hiszen ilyesmikkel lehet mostanában Oscar-díjat nyerni akkor is, ha gyenge a sztori; 2024-től meg aztán pláne. Erre a toleráns baloldal fröcsögő gyűlölettel, gúnyolódva, a homoszexualitáson megbotránkozva agyba-főbe buzizza őt. Olyan természetességgel bukott elő ez a homofóbia a baloldali véleményvezérekből és hívekből, hogy aligha előzmény nélküli, inkább tűnik jól bejáratott relfexnek, amelyet a mindennapokban azért igyekeznek visszafogni" - írták.

Ezzel pedig leírták azt is, hogy az egybites lózungokon túl tényleg nagyon nem értik miről szól Szájer József története. Csak, mert az egybites fideszes gondolkodás nem fogja feltenni azt a kérdést, hogy vajon egy politikai közösség részeként miért kellett Szájer Józsefnek belül "vívódni", "lelki húzd meg-ereszd meget" megélni. Biztos azért, mert a baloldal homofób... Bayer Zsolt meg egy kretén. Bár utóbbi igaz is.