Már 34 egészségügyi dolgozó hunyt el koronavírusban, de a kormánypártok nem érzik úgy, hogy dolgozniuk is kellene a parlamentben

A Fidesz válasza a bukott járványkezelésre is az, hogy: Gyurcsány! Illetve aktuálisan Korózs Lajos. De az a baloldal. Meg Gyurcsány. És ha ők lennének hatalmon, már mind meghaltunk volna. Valahogy így néz ki a Fidesz egybites kommunikációja az utóbbi hetekben. 

Korózs Lajos "kamuvideója" hónapok óta a vezérfonalát képezi a kormánypárti "járványkezelésnek". Igen, nem elírás, ők úgy kezelik a járványt, hogy Korózs Lajos "mongyonle". "Mongyonle", mert amúgy Korózs Lajos a népjóléti bizottság elnöke. Ez pedig még inkább kapóra jött a kormánypártoknak, mint eddig bármikor. A Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői ugyanis kiötlötték, hogy mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjóléti bizottságának járványügyi napirendjein, ameddig a "kamuvideós Korózs Lajos nem kér bocsánatot és nem távozik a testület éléről". Így itt nem, vagy itt semm kell a járványkezelés részleteiről felelősséggel beszélni.

Ennek az egybites logikának a következménye, hogy a keddi napon sem sikerült több fontos javaslatot megtárgyalni a bizottság ülésén, erről Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő számolt be a Facebook-oldalán.

Látjátok ezeket az üres székeket? Így Karácsony közeledtével ezt üzenem a kormánypárti képviselőknek, akik ma távolmaradásukkal bojkottálták a Népjóléti bizottsági ülést: „A lelkiismeretem az a bíróság, amely előtt számot adok a tetteimről" - írja Rig.

Hozzáteszi, hogy többek között olyan rendkívül fontos javaslatokat nem tudtak megtárgyalni, mely szerint hősi halottnak tekintenék a koronavírus miatt, kötelességteljesítés közben elhunyt egészségügyi dolgozókat, ezáltal megsegítve a hősi halottak hozzátartozóit.

"Miközben naponta 100 fölött a halálozások száma a vírus miatt, a dolgozók súlyos szakemberhiány mellett küzdenek nap mint nap, illetve egyre több egészségügyi dolgozó esik áldozatul, ez a minimum, amit meg kellett volna tenni. Értük" - fogalmaz a jobbikos politikus.

Orbán Viktor tegnap a parlamentben arról beszélt, hogy amikor az ellenzék a durva halálozási adatokról beszél, a magyar orvosok, ápolók munkáját támadja. Valóban?