Váratlan: Megint kiderült, hogy hazudott az Origo

Vona Gábor mégsem esküdött fel Allahra. Bocsi. Hazudtunk. Megint - derült ki az Origo tegnapi helyreigazításából.

A Jobbik volt elnöke sorra vesz elégtételt a bíróságokon a kormánymédiával szemben azok miatt az állítások miatt, amikkel a 2018-as válsztási kampányban a magyar sajtótörténelemben példátlan módon igyekeztek lejáratni Orbán kihívóját. Egy ebből az időszakból származó ordas hazugság végére került pont megint azzal, hogy két évvel (!) a választás után bebizonyosodott, hogy Vona Gábor nem esküdött fel Allahra. Igaz, ezt korábban is csak a Fidesz egybites szavazói hihették el, a választási győzelemhez viszont Orbán Viktor pont őket igyekezett és igyekszik megszólítani.

A Fővárosi Törvényszék már júliusban megállapította, hogy 

„www.origo.hu portálon 2018. március 3. napján „Vona házhoz megy a székely pofonért Marosvásárhelyen” címmel megjelent cikk valótlanul állította a felperesről, hogy felesküdött Allahra”.

Az Origonak most sikerült helyreigazítani a fideszes megrendelés generálta hazugságot.

Amúgy szintén a nyáron a Mediaworks kért bocsánatot Vona Gábortól, mert 2018 januárjában épp azt találták ki, hogy a Jobbik akkori elnöke iszlám terrorszervezetekkel találkozgat.

(Mindeközben a fideszes káderek szerint balliberális médiatúlsúly van Magyarországon, ahol az ellenzék gyárt álhíreket.)

Egyébként - ha nincsenek tükrök se otthon, se a munkahelyen - egész könnyű meló lehet legépelni, amit kiadnak a Fidesz pártközpontjában vagy a propagandaminisztérium által pörgetett témákról különböző fantáziákat gyártani. Csak - a levegőbe köpés, majd aláállás mellett - ennek vannak például olyan vonzatai, mint az a 158 sajtóhelyreigazítási per, amiből 80 esetben, azaz nagyjából 50 százalékában marasztalta el részben vagy egészben a kormányközeli médiát a bíróság 2019-ben. A 2020-as összeállítás sem lesz vékonyabb paksaméta.