A HírTV nézettsége olyan alacsony, hogy a Pesti TV prosztóit teszik be inkább helyette a UPC kínálatába

Ettől mondjuk túl nagy fellendülést aligha várhatnak, de a kormányoldalon rendre előfordul, hogy a médiaipari talpnyalóikat áthelyezik az egyik lyukból a másikba. Így szűnt meg anno az EchoTV és a Magyar idők is. Most a HírTV-nek vannak nehéz napjai, de hát ugye van az a mondás, hogy aki kurvának áll, ne sírjon, ha...

Az a helyzet, hogy a HírTV "népszerűsége és teljesítménye az utóbbi időben nem érte el a korábbi szintet, a műsor szolgáltatója maga kezdeményezte a szerződésbontást" - áll a cég keddi közleményében. Mindez azt jelenti, hogy a HírTV kikerül a UPC Direct alapcsomagjából. 

Helyét a Pesti TV kapja meg, amit a szolgáltató közleménye úgy jellemez, mint 

az ország és Európa első influenszer- és hírtelevíziója. A csatornán több ismerős arc is feltűnik, döntő többségében olyan egyedi és roppant fiatal műsorvezetőkkel, akik korábban vlogot vagy blogot vezettek, de televízióműsort nem. 

Mi azért ezt a képet egy kicsit árnyalnánk. Mikor ebben a bizonyos - fiatalokat megszóltani akaró (hahahaha) - Pesti TV-ben egy bizonyos Jeszenszky Zsolt dagadt, agresszív, zsidózó prosztónak nevezte Bíró Lászlót, akkor ezt írtam:

Kicsit messziről kell indtanunk, mert a Pesti TV és Jeszenszky Zsolt "közismertsége" olyasmi, mint mikor a jászkarajenői talponállóban 4 vodka+dinnyés Topjoy kombó elfogyasztása után Sanyi, a sánta elmeséli, hogy valaha hatalmas futballista volt, csak jött az a fránya térdsérülése a Tápiószecső elleni rangadón. Szánalomból ugyan megveregetik a vállát, de valójában mindenki tudja, hogy egy fogalmatlan idióta. Valahogy így ültethették Zsoltot is a nertársak a kormánymédia nívó alatti műsoraiba.

Összegezvén: Jeszenszky Zsolt az, aki már a '90-es években az élet minden területén tehetségtelennek bizonyult, de talán egy dologhoz ért: a fidesznyalonc médiára reggeltől estig nyálat csorgató kétbites orbánista pronyóbázis korlátolt jutalomközpontjában képes legalább egy gyenge ingert kiváltani. Magyarországon ennyi is elég ahhoz, hogy valaki televízióban szerepelhessen.

A Pesti TV pedig a televíziózásnak egy olyan szegmense, ami már annyira trash, hogy a néző nem csak rémülten vetődik a távkapcsoló után, hogy minél előbb szabaduljon, hanem mély szégyenérzet fogja el amiatt, hogy egy és ugyanazon nemzet tagja azokkal, akiknek a látottakat nyilvánnoságra sikerült hozniuk.

Mindez azóta is érvényes.

Ja, és amúgy ez az a szekunderszégyent kiválót médiaipari hulladék, ahol megetették Németh Szilárdot. De ezt már csak a nagyon elszántaknak ajánljuk.

Nem-nem, ez sajnos nem egy szilveszteri kabaré. Őket ezért eltartják. Illetve mi.