Nem sűrűn osztják úgy ki a kormánymédiát, mint ahogy tette azt Jakab Péter

A Magyar Nemzet kereste meg a Jobbik sajtóosztályát egy ostoba kérdéssel, de talán már ők is bánják.

Vannak, akik azt mondták, ne válaszoljak nekik, felesleges, de nekem még mindig megvan az a szokásom, hogy ha jön egy megkeresés a Fidesz-médiától, válaszolok - írja a Jobbik elnöke a Facebook-oldalán. Hozzáteszi, hogy két nappal ezelőtt - miután interjút adott az Alfahírnek - a Magyar Nemzet kereste meg a Jobbik sajtóosztályát ezzel a kérdéssel:

Milyen konkrétumokat lehet arról tudni, amit Jakab Péter megfogalmazott: "ha csak egyszerű többségünk lesz, akkor addig faragjuk a jogot, míg igazság nem lesz belőle."? Hogyan kell ezt elképzelni? Tudnák ezt esetleg néhány konkrét példával szemléltetni?"

Jakab Péter pedig válaszolt. De úgy, hogy az orbánista Magyar Nemzet úgy döntött, ezt inkább mégse közlik.

"Úgy kell elképzelni, hogy végre nem a hatalom érdekében hozunk majd törvényeket, hanem a nép érdekében. Például véget vetünk annak, hogy a Mészáros-félék jogosulatlan előnyökhöz jussanak csak azért, mert barátai a miniszterelnöknek, helyette a Mészáros-féléket különadóval fogjuk sújtani, mert így igazságos. Vagy itt egy másik példa, hogy a Magyar Nemzet is értse: ha egy médiumot a bíróság egy évben legalább háromszor jogerősen elmarasztal hazudozásért, az nem fog állami támogatást kapni se közvetlenül, se közvetetten hirdetések formájában, mert nyilván a Magyar Nemzet szerint sem igazságos, hogy az adófizetők pénzét arra költsük, hogy becsapjuk az adófizetőket. Egy igazságos Magyarországon Önök például nem kaphatnának közpénzt. Hazudozzanak saját pénztárcából, ne az adófizetőkéből"

- fogalmazott a pártelnök, majd pár cikket is linkelt a Magyar Nemzettől, ahol épp a lapnak hazugságaikat kellett helyreigazítani.

https://magyarnemzet.hu/belfold/helyreigazitas-8152982/

https://magyarnemzet.hu/belfold/helyreigazitas-a-nyugdijasokon-sporol-a-jobbik-cimu-cikk-miatt-8341767/

https://alfahir.hu/2020/10/02/fake_news_magyar_garda_alhir_fovarosi_torvenyszek_kormanysajto_biro_laszlo_jobbik (itt még mindig várják a helyreigazítást)

Jakab Péter arról is ír, hogy arra kérte a Jobbik sajtóosztályát, hogy a Fidesz notórius hazudozóinak hozzanak létre egy új email címet. Vagyis a Magyar Nemzet, az M1, a Hírtv, az Origó, a TV2, a Pestisrácok stb, a jövőben ide írja kérdéseit: [email protected] 

A valódi sajtó részére a Jobbik továbbra is a már megszokott elérhetőségeken áll rendelkezésére.