Jakab Péter: Dolgozunk rajta, hogy kormányfőként 2022-től Orbán csak egy emlék legyen a magyarok számára

Orbán év végi videójában, az ellenzéki politikusok közül egyedüliként, kétszer is feltűnik a Jobbik elnöke, akit a választók után ezzel maga a miniszterelnök is legnagyobb ellenfeleként jelölt meg. A néppárti politikus válaszolt a kormányfő videójára, majd arról is beszélt, mi várható a választásokig. 

 

Én nem tettem mást, mint szembesítettem a miniszterelnököt az igazsággal, nyersen, karcosan, valahogy úgy, ahogy azt az utca embere is megtenné, ha találkozna vele  

- mondta az Alfahírnek Jakab. A krumplis akciójával kapcsolatban a Jobbik elnöke megjegyezte,  

Örülök, ha ez nyomot hagyott benne, bár tanulni láthatóan nem tanult belőle. Dolgozunk rajta, hogy kormányfőként 2022-től ő is csak egy emlék legyen a magyarok számára. 

Jakab szerint a rendszerváltás óta eltelt idő legaljasabb kampánya várható, és mindenki célkeresztben lesz, aki veszélyezteti az Orbán-rendszert. 

De tudja, én korábban történelmet tanítottam.  Aki ellenzéki politikusként nem áll bele a rezsim elleni küzdelembe százhúsz százalékosan, az október 23-án nyugodtan hagyja otthon a koszorút, mert nem méltó emlékezni azokra, akik az életüket áldozták a hazáért. Nekünk talán az életünket még nem kell adni, csak minden mást  

- fogalmazott Jakab.