Olyan hasznos volt az időseknek szánt vásárlási idősáv, hogy a kormány már el is felejtette

Megvannak még a kormány dilettáns válságkezelésének állomásai, melyek eddig 10 ezer magyar ember halálát követelték? A remekbe szabott intézkedések egyike volt az időseknek szánt vásárlási idősáv is. Könnyen jött, könnyen ment.

Az idősek vásárlási sávja november 23-án lépett életbe, és olyan remek intézkedésnek bizonyult, hogy december 12-én fel is függesztette a kormány. Az indoklás jó fideszes szokás szerint nem az volt, hogy bocsi, benéztük, hibáztunk, értelmetlen, a magyarázat inkább az lett, hogy:

Az ünnepek közeledtével mind nagyobb a tumultus, ráadásul egyre többen vannak szabadságon, és nő a feszültség a különböző korosztályok között a védett idősáv miatt. Ezért az Idősek Tanácsa tagjai azt tanácsolják, hogy a karácsonyi időszakra tekintettel, legalább hétvégére, de akár teljes egészében függesszék fel a védett vásárlási idősáv használatát.

Szóval, az ünnepi zsúfoltság... Január 6-án talán már viszonylag kevesen vásárolnak az ünnepekre, Novák Katalin azonban mégsem jelentkezett videóval, hogy ideje visszaállítani a felfüggesztett idősávot. Igaz, jobb neki nem ötleteket adni, mert a kormány ezen intézkedése pont annyira volt hasznos, mint mikor rendeletbe foglalták, hogy a vendéglátóhelyeken maszkot kell viselni, majd három nap múlva rájöttek, hogy ez kivitelezhetetlen, és inkább bezárták őket.

Sebaj, Orbán Viktor már úgyis földre vitte a vírust. Csak közben több mint 10 ezren meghaltak.