Szintet lépett a fluffermédia: "Soros emberével találkozott Simicskánál Vona"

Nem érted? Fáj? Nyugi, nem vagy vele egyedül.

Szóval az van, hogy annak idején - a 2018-as országgyűlési választás kampányában, ami Magyarország történelmének leggusztustalanabb kampánya lett a Fidesznek köszönhetően - a Jobbik Simicska-csicska volt. Mert ugye a milliárdos megvette kilóra a pártot, meg Vonát, vagy mindkettőt. Ezt a legkiválóbban a kormánypárt kérlelhetetlenebb rétorai, a Fidelitas zsenijei fejtették ki a legpontosabban, mi nem is tudnánk így körülírni:

Menjünk tovább!

Ugyanezen időszakban a baloldal volt Soros csicskája. Mert hát valakinek kellett, hogy ők is a csicskái legyenek, Simicska meg már ugye foglalt volt, a Fidesz pedig mégsem lehet Simicska-csicska, mivel Simicskát is Orbán Viktor tömte ki közpénzzel. De ez mindegy. Tudod még követni?

Tehát: a baloldal Soros-csicska, a Jobbik Simicska-csicska. Stimmt?

Tegnap az ellenzéki összefogás - Jakab Péter (Jobbik), Gyurcsány Ferenc (DK), Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté (LMP), Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Fekete-Győr András (Momentum), Szabó Tímea és Karácsony Gergely (Párbeszéd) - hat pontban rögzítették a kormányzás alapelveit. Ez nagyon fájt/fáj a Fidesznek, ezért kellett valamit reagálni. És mi lehet erősebb egy szimpla sorosozásnál? Egy sorosozás és egy simicskázás egyben. Simicska már nagyon old-school, de a Fidesz kommunikációs trösztjeinek nem jelenthet akadályt, hogy a klasszikusból újra teremtsenek valamit, valami keresztény jellegűt:

A baloldal Soros-csicska, a Jobbik Simicska-csicska. Az ellenzéki összefogás akkor nem is lehet más, csak Soros-Simicska-csicska. Instant win.

És akkor így született meg a magyar sajtótörténelem első olyan szerző nélküli cikke, ahol a képzeletbeli szerző a "munkatársunktól" nevet kapta. Illetve, melynek címét valószínűleg Észak-Koreában sem tudnák überelni:

Hadd segítsünk kicsit az értelmezésben: Teplán István Soros-egyetemet vezetett, tehát Soros embere, és közben Simicskával is jóban lett, akihez Vona Gábor is elment, így Teplán István meggyőzte Vonát, hogy a baloldali fordulat jó. És akkor tádám: Simicskasoroscsicska lett. Vagy valami ilyesmi.

Kedves "munkatárs"! Nem feltételez ez túl összetett gondolkodást a Fidesz által rendre belőtt célközönségtől?