Vajon mit tesz majd Orbán Viktor, amikor megfosztják a hatalmától?

Négy halottja volt az USA parlamentjét ért egy évvel ezelőtti ostromnak. Azért történhetett ez meg, mert az országot 4 éven keresztül egy olyan populista vezér irányította, aki a gyülöletkeltésre és egybites kommunikációra építette a hatalmát. Ismerős ez valahonnan, nem? Donald Trump sokáig nem volt képes elismerni a vereségét, sőt, kijelentette, hogy nem is fogja. Végül azért kénytelen volt. Vajon mit tesz majd Trump egyik legnagyobb rajongója, Orbán Viktor, ha megfosztják a hatalmától?

Emlékszünk még Kövér László 2020 év végi interjújára? Az Országgyűlés elnöke a Bayer showban regélte el, hogy a "baloldal" csalással szeretne majd választást nyerni 2022-ben.

Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó, és nem tisztességes választásokról, és nem abban az értelemben, ahogy ők azt kétségbe vonták, hanem abban az értelemben, ahogy Amerikában lehetett látni, ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént. Azt hagyjuk, hogy erre az ilyen-olyan bíróságok milyen választ adtak, mert attól a tények azok tények, a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek. Ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz – mutatott előre Kövér László, aki hozzátette: mindent, a szó szoros értelmében mindent, meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni, el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák.

Tehát, ha eddig nem lett volna világos: 1. A Fidesz a demokrácia. 2. Ha véletlenül nem a Fidesz nyer idén áprilisban, az csalás.

El tudja valaki azt képzelni ma Magyarországon, hogy Orbán Viktor egy választási vereség esetén majd kezet nyújt az őt legyőzőnek és gratulál? Aligha. Hozzá sokkal jobban passzolna egy Donald Trump-i ámokfutás. Viszont mivel ő csak egy tanyasi Trump, neki már nem nagyon lesz kit kivinni az utcára.