KDNP: 2018-ban itthon is rendőröknek kellett megvédeniük a Parlamentet az erőszakos baloldaltól

A Nacsa Lőrinc nevű kereszténydemokrata percember vitte tovább Orbán Viktor pénteki grazi szanatóriumból eredeztethető gondolatát.

Itthon is rendőröknek kellett megvédeniük a Parlamentet 2018-ban az erőszakos baloldaltól - mondta Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő az MTI-hez hétvégén eljuttatott "videonyilatkozatában".

Érted: itthon is. Meg még vajon hol? Csak, mert Amerikában épp köze nem volt a baloldalnak az ostromhoz. Sőt, azt a Fidesz kedvenc trumpistái hajtották végre.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke közölte továbbá: az elmúlt napokban megdöbbentő felvételek érkeztek az Egyesült Államokból, ahol tüntetők foglalták el a Capitoliumot. Megfogalmazása szerint a képsorokat látva eszünkbe juthatnak olyan közelmúltbéli hazai események, amelyek "egytől egyig az erőszakos baloldalhoz kötődnek".

Mint mondta, "a baloldal randalírozott a Parlamentben és azon kívül is". A kormánypárti politikus példaként idézte fel, hogy "két éve agresszív módon próbálták meg ellehetetleníteni az Országgyűlés munkáját".

"Fenyegetőztek, kiabáltak, sípoltak, megakadályozták az elnöki pulpitusra való feljutást és megpróbálták ellehetetleníteni a szavazást is" - sorolta a Munka Törvénykönyve 2018-as módosításának (rabszolgatörvény) megszavazása előtti eseményeket.

Nem látod az összefüggést? Nyugi, nem vagy vele egyedül. Valószínűleg Lőrinc is azért olvasta a neki lediktáltakat, mert ő sem.

Tehát, miután a magyar kormány az USA elnökválasztási kampányában nem látszott ki Donald Trump seggéből, Donald Trump pedig egybites - a Fideszéhez hasonló - kommunikációjával elérte, hogy tünteték ostromolják meg a Capitoliumot, a Fidesz-KDNP-nek erről eszébe jutott, hogy itthon a baloldal megostromolta a Parlamentet. Szóval, érted: Trump híveinek hajrá, mert a szólásszabadságért és a demokráciáért álltak csatasorba, de amúgy itthon is volt ilyen, de azt a baloldal csinálta és fúj. Nacsa Lőrinc valami ilyesmiről hebegett.

Orbán Viktor pedig a péntek reggeli szokásos propagandainterjújában ezt találta mondani:

„A baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal. Hát azért emlékszem, hogy megostromolták az országgyűlés épületét. Emlékszem azokra a képekre, hogy rendőrsorfallal kellett megvédeni a magyar parlament épületét az erőszakos baloldali tömegtől, ahol ott voltak az ellenzéki politikusok. Meg azt is tudjuk, hogy most is van olyan ellenzéki pártvezető, aki azért állt bíróság elé, mert egy ilyen alkalommal füstbombát vagy füstgránátot dobott a rendőrökre. Tehát azt, ami most Amerikában történt, azt mi ismerjük.” 

Igen, ami Amerikában történt azt mi is ismerjük. Akárcsak nekik, nekünk is van egy hatalom- és megalomániás populista vezetőnk, aki egybites üzenetekkel hergeli egymás ellen a saját népét. A különbség annyi, hogy ott már megszabadultak tőle, mi még csak most készülünk elzavarni.

(A főoldali képen az látható, hogy 2007. február 2-án a Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői elbontották a budapesti Kossuth Lajos teret hónapok óta elkerítő kordont. Az ezt megelőző 2006-os utcai harcokban nem voltak jelen, mert onnan inkább elmenekültek és hagyták, hogy a rendőrök össze-vissza verjék a tüntetőket, köztük a saját szavazóikat is. Amolyan hazafias módon, ahogy tette azt Donald Trump is.)