Online pénztárgépeket a kaszinókba is!

Nunkovics Tibor, a néppárt frakcióvezető-helyettese felhívta a figyelmet arra, hogy az Orbán-kormány minden céghez eljuttatta az online pénztárgépet, a fideszes kaszinókat kivéve. 

A jobbikos képviselő emlékeztetett, hogy annak dacára sem történt ez meg, hogy Varga Mihály korábban ígéretet tett rá. Nunkovics Tibor éppen ezért most javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

 

A politikus szerint elképesztő, hogy amíg a becsületesen adót fizető hazai kisvállalkozásoktól is elvárják, hogy használják az online rendszert - a gazdasági válságban azonban segítséget nem adnak nekik - addig ugyanezt a haveroktól már nem kérik. Amíg a válságban támogatás nélkül korlátozzák vagy bezárják a vendéglátóhelyeket, addig a Fidesz által nemzetstratégiai fontosságúnak kikiáltott kaszinók est 7-ig nyitva lehetnek.

A kaszinóüzemeltető Las Vegas Casino Zrt. tulajdonosa egyébként a lekötelezhetetlen Orbánt reptető Garancsi István, valamint a Habony Árpád bizalmasának számító Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A már korábban is súlyos milliárdokat termelő vállalkozás pedig, amennyiben a korábbi sebességgel hozza a pénzt, a kaszinókoncessziók 2024-es lejártáig még 60 milliárd forinttal gazdagíthatja tulajdonosait.