Rákay Philipnek eszébe jutott, hogy a Soros-terv lehet az oka, hogy novemberben két kretén letörte a Margit híd keresztjeit

Az orbánista kitartottnak mostanában nagyon igyekeznek felfuttatni a Facebook-oldalát, így ő meg nagyon igyekszik nagyokat mondani. Ezáltal az egyik legszórakoztatóbb trash lett a lakájmédiában.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy rendszeres követői vagyunk Rákay Philip Facebook-oldalának, mentségül el kell mondanunk, hogy az Origo rendszeresen szemlézi azt. Értsd: minden bejegyzését utánközlik. A kormánymédiát pedig élvezet rendre átfutni, hiszen ami ott zajlik, az egészen biztos, hogy nem volt és vélhetően nem is lesz többé a világtörténelemben. Gyakorlatilag minden egyes nap kuriózumokra lelhet az ember.

Kezdetben azt hittük, hogy az Orbán Viktorról írt esszéjét már nem tudja "szakmailag" überelni Rákay, de sikerül. Nem sokkal később pedig Müller Cecíliáról értekezett úgy, ahogy azt talán utoljára a szimbolista költők tették szerelmi vallomásaikban. Az apropót a tisztifőorvos asszony születésnapja szolgáltatta.

Ugyan nem igalmasabb, de most egy legalább olyan fontos témához nyúlt hozzá a közéleti témák elemzőjévé előlépő Philip.

"Nézem a videót a fiatal párról, akik letörték a Margit híd keresztjeit. Nézem őket, és őszintén nem értem, amit látok" - írja Rákay Philip közösségi oldalán arról a fiatal párról, akik még novemberben letörték a Margit hídon a Szent Korona kőkeresztjét.

A tett valóban arra utal, hogy két IQ-szegény környezetben szocializálódott kreténről van szó, de ezt talán nem is vitatták sokan. Rákay Philip viszont azért megszakértette, valójában kik a hibásak ezért. Mutatjuk:

  • Azok, akik évtizedek óta kiröhögik, elrelativizálják Európa és a magyarság keresztény értékeit, miközben önfeladó módon üdvözlik és támogatják például muszlim migráns tömegek betelepítését.
  • Azok, akik szerint a Szent Korona pusztán múzeumi tárgy, vagy éppen micisapka.
  • Azok, akik szerint a vallás, az istenhit pusztán magánügy, amelynek semmi köze sem szabad legyen az össztársadalmi értékekhez, vagy épp a politika világához.
  • Azok a szülők és tanárok - tisztelet a kivételeknek -, akik nem tudtak, vagy nem is akartak megfelelő erkölcsi, történelmi, kulturális, patrióta mintát felmutatni, s képtelenek voltak példaképpé válni.
  • Azok a kereskedelmi médiumok, amelyek évtizedek óta tudatosan deheroizálják a közéletet, kétszáz szavas szókincsű idiótákat állítva példaként a fiatalok elé, szisztematikus kulturális agymosást végezve.
  • Azok, akik elhitetik a fiatalokkal, hogy nincsenek erkölcsi gátak, korlátok, lényeg az „önmegvalósítás", az emberi ego kielégítése, mert csak az számít, hogy a mában, a mának éljünk.

És még állítólag hosszasan tudná sorolni, de szerencsére nem teszi. 

Szóval, reméljük, Olvasóink és észrevették a novemberi tettben felseljő sorosista szálat, ami minden gaz liberális bűntényt behálóz a bolygón. Akinek nem tűnt fel, kövesse nyomon Philip oldalát, ő mindig rávilágít a lényegre.