A több bűncselekménnyel vádolt Boldog István hosszas interjúban magyarázza, hogy ő amúgy ártatlan - fájdalmas videó

A helyzet az, hogy erről az ügyészséget kellene meggyőznie. Ő inkább a T1 TV-nek beszélt erről, ami térségének helyi televíziója.

Néhány nappal ezelőtt közel egyórás videóinterjút adott Nagy Szilárd, a fideszes Boldog István ügyét – egy vádalku keretében – borító egykori kormánypárti polgármester, ahol néhány újabb részlet is elhangzott Boldog Istvánnal, illetve folyamatban lévő büntetőügyével kapcsolatban. 

Ezekre Boldog István most igyekezett reagálni: hazugság. What else?

Nagy Szilárd egy elítélt bűnöző. Egy olyan elítélt bűnöző, akit én 2017 kora nyarán följelentettem, több mint 100 millió forint ellopásával. A nyomozás során ő vádalkut kötött az ügyészséggel, ennek köszönhetem én azt, ami körülöttem zajlik. Gyakorlatilag a Nagy Szilárd állításai, azok hazugságok" - fogalmazott Boldog, aki nem tudni meddig lesz még így boldog.

2020 végén a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.  

"A fideszes politikushoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Ezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek, illetve tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak" - áll a vádiratban. 

Boldog Istvánt - aki nem ismerte el bűnösségét - az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, mentelmi jogát pedig felfüggesztették. 

Az év poénja címért szállt versenybe közben az a tette, hogy szintén év végén, 2020 decemberében "gazdaságfehérítő javaslatot" nyújtott be.