Az Európai Néppárt az egész Fidesz-frakciótól megszabadulna

Oké, de ki nem?

A Politico cikkéből, melyet EUrologus szemlézett, kiderült, hogy a Néppárt a Fidesz-frakció kizárásának jogi lehetőségeit vizsgálja. Hogy mennyire komolyan foglalkoznak az üggyel mutatja az is, hogy erre munkára egy munkacsoportot is létrehoztak. 

A néppárti frakció tegnapi ülésén megválasztott öt tag - köztük a Deutsch Tamás kizárását kezdeményező Othmar Karas – javaslatot készít elő arra, hogy a frakcióból ne csak egy személyt, hanem egy egész képviselőcsoportot is ki lehessen zárni.  A hírek szerint felmerült az is, hogy ehhez az egyszerű többség is elegendő legyen. 

Február végéig meg is születhet a döntés az eljárási szabályzat módosításáról, az EUrologus értesülései szerint már ahhoz sem ragaszkodnak, hogy előbb az Európai Néppárt döntsön a felfüggesztett Fidesz sorsáról, erre egyébként is csak ősszel kerülhetett volna sor.

Nem lennénk meglepve, ha a hírre a Fidesz-média, és a kormánypárti politikusok az arra fogékonyakat egy alternatív valósága terelve újfent azt kezdenék mantrázni, hogy Orbánék a kilépést fontolgatják, miközben valójában minden jel arra utal, hogy a Fidesz úgy járhat, mint az a bizonyos macska...Fogy a levegő Orbán és sleppje körül és ezen már a világ összes propagandagyára sem tud változtatni.