Mi lesz az idei fesztiválszezonnal? - A szervezők válaszoltak

A Blikk Lobenwein Norberttel, az egyik legnagyobb hazai fesztiválszervezővel beszélgetett az idei szezonról.

Emlékszünk még a koncert kontra focimeccs témára, ugye? A kormány korábbi döntése szerint augusztus 15-ig nem lehetett tartani 500 fősnél nagyobb rendezvényeket, az innovációs és technológiai miniszter pedig jóval korábban belengette, hogy várhatóan nem is lazítanak tovább. Ez előrevetítette, hogy nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, sőt, olyanokat is megtilthatnak, amelyeket már újból engedélyeztek.

Tehát, Magyarországon bár kiváló volt a nyáron a vírushelyzet és a védekezés, azért annyira mégse volt kiváló. Persze, valami szórakozása hagy legyen már a kormánynak is: amíg nem közöltek hivatalosan semmit, jó volt figyelni az ostobának tekintett állampolgárok bizonytalanságát, ami például a fesztiválszervezőket nagyon durván érintette.

A hetekig tartó tétovázás után Gulyás Gergely végül bejelentette: nem lehetnek tömegrendezvények. Focimeccs igen, mert ugye ott nem isznak alkoholt.

A vírussal nem volt túl sikeres a kormány megállapodása, mert a második hullám végül így is, úgy is berobbant. Na, de mi lesz idén nyáron?

Biztosat természetesen nem tudok mondani, csak véleményt. Mindenki arra készül, hogy, ha van rá lehetőség, megvalósulnak ezek a fesztiválok - mondta a Blikknek Lobenwein Norbert, akinek a nevéhez nem csak a Sziget, a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál köthető, hanem a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztiválok is, amelyeknek szintén társalapítója, de ő az Akvárium Klubot üzemeltető egyik cég tulajdonosa, valamint a Music Hungary Szövetség alelnöke is.

A bizonytalanság ugyan sok, de a lelkesedésük nagy.