A Fidesz egyre keményebben hajt a közösségi média bekebelezésére

A jelek szerint a kormánypártok kijelölték az új ellenségképet, ami balliberális közösségi médiadiktatúra néven fut. Vagy valami olyasmi.

Varga Judit a Twittert szidta a napokban Trump letiltása miatt, Rákay Philip "patrióta értékrendet népszerűsítő Facebook-tartalmak alkotásába kezdett", jelentsen ez bármit, és megint kapott egy kis lakájmédia-szelet a Megafon Központ is.

Már írtunk róla, hogy a Megafon Központ segítségével fideszes képzés oktatja, hogyan kell a "balliberális véleményt" elnyomni a Facebookon. A Megafon Központ a mélyen orbánista Kovács István ötlete, aki korábban dolgozott a Nézőpont Intézetnél is, most az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Projektjéről tavaly a Pesti Srácok készített vele egy kellemes nyári interjút.

A Magyar Nemzet nem sokkal később közölte is vidáman: már több mint kétezren regisztráltak a képzésre.

Még nyolc napig lehet jelentkezni a nemrég alakult Megafon Központ képzésére, amelynek célja, hogy a közösségi médiát uraló liberális gőzhenger és az állandó cenzúra mellett a konzervatív hangok is teret kapjanak az online térben. A kezdeményezés már most hatalmas népszerűségnek örvend: egy hónap alatt kétezren jelentkeztek, így nem csoda, hogy a Megafont a liberális hálózat és az ellenzéki pártok azonnal össztűz alá vették - állt a cikkben.

Ebbe a showműsorba szállt be most a Bohár Dániel nevű orbánista percember is, aki szerint "mi jobboldaliak nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen ott korlátoznak és tiltanak minket, ahol csak tudnak".

"A riporter hisz abban, hogy ha jó tartalmakat készítünk, akkor lehetünk sikeresek mindegyik közösségi média-felületen. Ezért kereste fel a Megafon csapatát és kért segítséget abban, hogy munkái még több emberhez eljussanak" - írja a Magyar Nemzet. A jelek szerint pedig Bohárnak tényleg komoly segítségre van szüksége, de az alábbi videó alapján egészen más jellegűre. 

A Fidesz a jelek szerint nagyon komolyan gondolja, hogy a 2022-es választást a Facebook bekebelezésével szeretné megnyerni. Nem volt olyan rég, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke javaslatot tett a kormánynak, hogy olyan jogszabályt alkosson a közösségi médiáról, ami szerint csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálhassa ennek jogosságát.

Vagyis: Péterfalvi "adatvédő" Attila azt szerette volna, hogy a személyes profilok felfüggesztésének felülvizsgálata legyen kormányzati kompetencia.

A jelen kommunikációs stratégia szerint szegény kormánypártiak össztűz alatt élnek, és meg vannak bélyegezve a közösségi médiában, erre pedig sürgősen megoldást kellene találni, mert nem uralhatja a liberális fertő a Facebookot, a Twittert, a TikTokot stb.

Fura, de az orosz hátszelű fideszes trollhadsereget sehol nem említik.