Miközben a Fidesz csúcsra járatta a migrációs hisztériát, százezrével telepített be idegeneket

Tette ezt első körben a feltételezhetően nettó korrupciós csatornaként működő letelepedési kötvény-üzletággal, az utóbbi pár évben pedig bizonyos ágazatokban egyenesen megötszörözték a hazánkba hívott és beengedett idegen munkások számát - írja Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke csütörtöki közleményében.

A Tatabányai Járásbíróság jogerősen két évnél hosszabb börtönbüntetésre ítélt két ukrán férfit, aki a város egyik buszmegállójában eszméletrenre vert egy embert, majd elvette nyakláncát és karóráját” – számolt be az MTI alapján a 24.hu. Miután az egyik elkövető többször megrúgta az áldozatot, a másik a már fekvő embert ütlegelte ököllel, végül pedig karórájával és nyakláncával távoztak a helyszínről.

Z. Kárpát Dániel közleményében felidézi, hogy mindez nem az „elveszett” nyugaton, hanem azon a Magyarországon történt, ahol miközben a Fidesz csúcsra járatta a migrációt illető hisztériát, saját maga telepített be százezrével idegeneket.

Tette ezt első körben a feltételezhetően nettó korrupciós csatornaként működő letelepedési kötvény-üzletággal (az adófizetők azóta is finanszírozzák ennek tízmilliárdokra tehető veszteségeit), az utóbbi pár évben pedig bizonyos ágazatokban egyenesen megötszörözték (!) a hazánkba hívott és beengedett idegen munkások számát. Így jutottunk oda, hogy Tiszaujvárostól Tatabányáig, de a magyar földeken, a mezőgazdaságban is tömegével dolgoznak vietnámiak, indiaiak, ukránok, s számos nemzet tagjai - írja a Jobbik országgyűlési képviselője.

Hozzáteszi, hogy nem a környező országokban élő magyar testvéreinkre gondol, hanem olyan, sokszor egzotikus országok fiaira, akik jellemzően sokkal olcsóbban vállalják az itteni munkát, mint a magyarok, másrészt azáltal, hogy jellemzően elfogadják a hazainál sokkal kiszolgáltatottabb munkakörülményeket, a „mieinket” érintő feltételeket is egyértelműen gyengítik. Az érintett ágazatokba ráadásul nem feltétlenül alapos vizsgálatok, hanem gyakorta a multicégek munkaherőhiányra vonatkozó „bemondása” alapján hívhatók a külföldiek, miközben magyar fiatalok tízezrei inaktív létre kárhoztatva várják sorsuk jobbra fordulását.

"A Jobbik volt az első magyar parlamenti párt, amely zéró toleranciát hirdetett a migráció minden formájával szemben, és a Fidesz azóta sem zárkózott fel hozzánk ebben a kérdésben. Már akkor jeleztük: sem a letelepedési kötvényekből, sem az illegális migrációból nem kérünk, de a vendégmunkások tömegeiből sem, mert a magyarság jövője nem általuk szavatolható. Sokkal inkább mindenki által elérhető családtámogatási rendszerrel, a bérszínvonal normalizálása által előbb a köz-, majd a versenyszférában is, valamint olyan lakhatási programmal, amely minden magyar számára lehetővé teszi a szülőföldön való boldogulást és a jólét elérését" - fogalmaz Z. Kárpát Dániel.

A Fidesz „migránsai”, a 2016-os állapothoz képest ötszörös számban jelen lévő idegen munkások nem az első hasonló cselekménnyel hozhatók összefüggésbe. A Jobbik éppen ezért a megoldás érdekében átfogó vizsgálatot szeretne, ahol ágazatról ágazatra kiderül, van-e és meddig lehet szükség külső segítségre, ahol pedig nincs, ott rövid úton megszüntetnénk a tömeges munkaerőimportot.

"Mi a Fidesszel szemben a magyar munkavállalókkal, a hazai kis és közepes vállalkozásokkal kötnénk stratégiai szerződést, annak érdekében, hogy itthon maradhassanak, boldogulhassanak a válságot követően is, Magyarország pedig soha ne szoruljon külföldiek tömegeire" - állítja a Jobbik alelnöke.

Már írtunk róla, hogy Orbánék 20 éve még bevándorlók betelepítési forgatókönyvét dolgozták ki a népességfogyás ellen. A gondolat az első Orbán-kormány idején olyanniyra nem volt még "Soros-terv", hogy a megvalósításról a kormányfő nyíltan beszélt például az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén 2001-ben.

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - mondta akkor Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani.

Az állítólagos "Soros-tervvel" felérő elképzelés végül nem valósult meg. Illetve nem így. Az Orbán-kormány ugyanis 20 ezer ismeretlen hátterű bevándorlónak adott el letelepedési kötvényt pusztán azért, mert számukra ez anyagilag igen jövedelmező vállalkozás lett. A hátsó ajtón pedig migránsmunkások tízezreit engedték be az országba. 

A korábbi betelepítésre vonatkozó Orbán-terv tehát annyira azért mégsem hiúsult meg.