“Doktor” Orbán Viktor ma a propagandarádiójában hárította a felelősséget, és erőltette a kínai vakcinát

Természetesen a szokásos brüsszelezés sem maradhatott el, dacára annak, hogy a miniszterelnök megjegyezte, nem akar brüsszelezni. 

Miután Orbán betotyogott a Kossuth Rádióba, hogy részt vegyen szokásos pénteki reggeli alákérdezős interjújában elmondta, szerinte 

ha a brüsszeli beszerzések ütemében haladunk, akkor nyár vége, ősz, mire a megszorításokat feladhatjuk. Ha az egészségügyi hatóság elvégzi a munkáját és a kínai vakcinát is választhatják az emberek, és még nem tudjuk pontosan mennyi orosz vakcinát is, akkor talán jóval a nyár előtt is visszakaphatjuk az életünket. 

A miniszterelnök az egészségügyi hatóságokat hibáztatta, rájuk hárítva felelősséget a késlekedés miatt. Ami azért is nehezen értelmezhető, mert a hatóságok egy olyan Orbán által erőltetett vakcinát nem engedélyeztek, amit az Európai Unióban még sehol nem regisztráltak, ami nem csoda, a kínai oltóanyagok fejlesztési és tesztelési folyamata ugyanis totálisan átláthatatlan. Ez őt nem zavarja, és már jelezte is, hogy több millió adag kínai vakcinát be tudna szerezni rövid távon a magyar kormány, mert már kint vannak mindenhol a képviselői.

Orbán szerint ugyanakkor a kínai vakcinának semmiféle kockázata nincs. 

Igaz Orbán azt is mondta, hogy mindenkit meggyógyítanak, aki elkapja a betegséget.